Fanget i flerkoneri

Mandag, 14. juli 2008
af Foto: Karl Ravn og privat
Flerkoneri er ikke for sarte sjæle. Det erfarede danske Heidi, som måtte dele sin malaysiske prins med en anden kvinde.
Foto: Karl Ravn og privat
Foto: Karl Ravn og privat

Heidi Sode Hamir var bare 23, da hun giftede sig med den 20 år ældre malaysiske kongesøn, prins Syed Amir Abiden Putra, som dog ikke lod sig skille fra sin førstehustru af den grund. I dag ved 35-årige Heidi, at man ikke kan dele sin mands hjerte med en anden kvinde.

Enlig mor
-Jeg var jo bare så forelsket og ikke spor jaloux, selv om han skiftevis boede sammen med hende og med mig. Det var sværere for Noor Aini, førstehustruen, der ikke kunne nære sig for at udsprede løgne om mig. Men heldigvis var Amirs familie ualmindeligt søde mod mig, fortæller Heidi. Efter tre år blev Heidi skilt, men hun valgte at blive boende i det fjerne østen med sin og prinsens datter. Og med sin knapt et år gamle søn, som Heidi elsker højt, trods fordomme om enlige mødre i det muslimske Malaysia. Sønnen har hun fået med en anden mand, som gerne vil giftes igen, så længe hun bliver friet til.

Dobbelt kongelig skilsmisse
Nu er Syed Amir Abiden Putra ikke alene blevet skilt fra Heidi, men også fra Noor Aini. Til gengæld har han giftet sig med en helt tredje kvinde.
-Det er sandelig gået tilbage for ham, griner Heidi, der efter den dobbelte kongelige skilsmisse er kommet så meget på talefod med sin svorne fjende, den tidligere førstehustru, at de sms'er til hinanden, når de skal have passet deres hunde. Heidi råder danske piger til at tænke sig godt om, inden de gifter sig ind i et allerede eksisterende ægteskab og bliver kone nummer to. Flerkoneri kan nemlig let gå hen og blive et mareridt.

Af Ole V. Hansen