Fløjtespilleren

Søndag, 29. april 2012
af Johan Isbrand
En mand med hukommelsestab og et cirkus på turné i Danmark er omdrejningspunkterne i ”Fløjtespilleren”, der takket være cirkusmiljøet og den spændende historie er en filmperle langt ud over det sædvanlige

Det er på flere måder en lidt anderledes Morten Korch-film, du kan købe med dit Familie Journal fra den 30. april. Også selve historien er en fængende konstruktion, som i højere grad end det typiske Korch-eventyr baserer sig på klassisk spænding.
Under en turné i Tyskland med Cirkus Karla samler cirkusklovnen Laurits "Laust" Jeppesen (Peter Malberg) en dansktalende strejfer op og tager ham med hjem til Danmark.

SÅDAN FÅR DU FILMEN

Fra mandag den 30. april til og med søndag den 6. maj kan du tilkøbe "Fløjtespilleren" med Familie Journal.
Dvd'erne koster 43 kr. stykket, når de købes sammen med bladet. Den samlede pris for blad og dvd er dermed 72,95 kr.

Tilfældigt møde
Manden, der spilles af Poul Reichhardt, har mistet hukommelsen. Men han viser sig at være en eminent fløjtespiller, og da Cirkus Karlas hvide klovn ligger på hospitalet, træder den mystiske fremmede til som erstatning.
Det nye klovnenummer bliver en bragende succes. Men en aften får en af tilskuerne sig et chok ved synet af den musikalske klovn: Unge Bodil, der er i cirkus med sin onkel Hans (Ib Schønberg), genkender den sminkede herre som sin forlovede, marineofficer Martin Vest, og det tema, han fløjter, som melodien, han spillede, da de mødtes første gang.

"Far til fire"
"Fløjtespilleren" vil af Korch-kendere huskes som den, hvor hele tre af "Far til fire"-børnene medvirker. Nemlig Rudi Hansen og Otto Møller Jensen som cirkusbørn og Ole Neumann alias Lille Per som en lille charmetrold, der prøver at snyde sig ind i cirkus.
Desuden ses en ung Ib Mossin i sit allerførste livtag med rollen som romantisk Korch-helt.

Du kan også finde de forrige Morten Korch-film i Familie Journals Shop