Gigt: Pernille tabte sit hår og fandt sig selv

Mandag, 26. december 2016
af Maja Kristine Lorentzen. Foto: Gregers Kirdorf
Pernilles gigt medicin gjorde, at hun tabte sit hår. Det satte gang i en kamp mod sundhedssystemet, som har ført til, at hun i dag er blogger og iværksætter – uden smerter. Hun har et ukueligt positivt syn på livet, og hun vil ikke have været sin sygdom foruden.
Gigt: Pernille tabte sit hår og fandt sig selv

Da Pernille efter mange forsøg fandt en type gigt medicin, hun kunne tåle, fik hun alopecia – pletskaldethed – og mistede sit hår. – Det var en kæmpe sorg. Folk har sagt: ”Det er jo heldigvis bare hår.” Ja, det kan du sagtens sige, hvis du ikke har tabt dit hår og ved, hvor meget identitet der er i det. Det var som et dødsfald. Jeg manglede en del af mig selv, og hvem var jeg så? Det satte Pernille Højland-Rønde, 38, i et dilemma: hår eller smerter? I første omgang foretrak hun smerterne, og det er derfor, hun i dag har hår. Dilemmaet var startskuddet til en kamp mod sundhedssystemet, som har ledt til, at Pernille i dag er blogger og iværksætter – uden smerter og med et ukueligt positivt syn på livet.

Medicin for gigt gjorde, at håret faldt af

Læs også om familien Mosegaard, hvor mor Kristina har sklerose og datter Sara har gigt

Læs hele historien i Familie Journal nr. 52

  • Pernilles kamp mod systemet for at få den dyre medicin, hun kan tåle i stedet for den billige, som gør hende dårlig
  • I sin sygemelding startede hun bloggen stay-positive, hvor hun blogger om at leve med kronisk sygdom og stadig have et positivt syn på livet
  • Hvordan hendes sygdom har ledt til, at hun nu har startet sin egen kommunikationsvirksomhed, KarmaKo