Gittes datter er spastisk lammet: Vi skal nok vinde kampen

Mandag, 14. august 2017
af Jannie Lykke Øberg, Foto: Gregers Overvad
Der er intet, Gitte ønsker mere end at kunne give sin 3-årige datter bevægelsesfrihed. Så hun kæmper indædt for at få Julie på benene - og det skal nok lykkes en dag.
Julie har cerebral parese

”Se mig, mor, jeg er så dygtig!” råber Julie med sin lille stemme, da hun med sin sorte cykelhjelm, fastspændte ben og et smil så stort som det halve af en vandmelon hjuler afsted på sin pink cykel. Stoltheden synes endnu større i mor Gittes øjne, selv om hun har måttet kæmpe lidt med sig selv, hver gang et ”køremonster” blev en del af familien. Læs også: Synshandicappede Marius har åbnet en isbod Siden Julie kom til verden for tre år siden, har den 37-årige mor nægtet at lade sig begrænse og acceptere beskeder fra fagfolk i hvide kitler om, at datteren aldrig vil komme til at gå på grund af spastisk lammelse i benene – også kaldet Cerebral Parese. En diagnose hun og ægtemanden Jesper først blev bekendt med, da Julie som 1-årig var til behandling hos en fysioterapeut. Læs også: Michelle fik anderledes hjælp til sine læsevanskeligheder – Behandleren sagde spastisk lammelse, som var det en bagatel. For mig var det forbundet med rystelser, en form for hjerneskade og et liv i kørestol. Ikke bare stive ben som Julies. Jeg brød fuldstændig sammen. – Efterfølgende sagde lægerne til os, at det formentlig skyldtes en lille blodprop under fødslen i uge 29, og Julie skulle nok få et godt liv alligevel. Men vores datter skal ikke bare have et godt liv, hun skal have det bedste liv. Derfor vælger jeg også at tro på, at vi nok skal få hende op at gå en dag.

Julie har cerebral parese

Beskyttende bror

Læs også: Lone fik 36 børn på ferie

Stolte forældre

Julie har cerebral parese

Hvem er din superhelt?

Her kan du se alle de superhelte, der indtil nu er med i konkurrencen om et rejsegavekort til Beach Tours på 10.000 kr. Se hvordan man deltager under galleriet.

Hverdagens superhelte
Hvem er din superhelt

Familie Journal hylder over de næste måneder de superhelte, der har gjort livet eller hverdagen nemmere. Skriv ind til os og fortæl om din superhelt. I skal være indstillet på at stå frem med jeres historie i bladet.

E-mail: greta.johannsen@familiejournal.dk - skriv "Superhelt" i emnefeltet.

Brev: Familie Journal, Havneholmen 33, 1561 København V - mærk kuverten "Superhelt".

Til efteråret trækker vi lod om et rejsegavekort til Beach Tours på 10.000 kr. blandt alle dem, der har skrevet ind (præmien kan ikke ombyttes til kontanter).

Du kan læse meget mere om Beach Tours her >>