Kære Puk
Kan jeg sige nej til at passe hunden?
“Slavepigen” lød den dragende titel på den fortsatte roman, hvis første afsnit var ledsaget af en illustration af en smuk, ung kvinde i historiske omgivelser på et skib. Tegneren var Majken med efternavnet Thorsen, som i årtier har illustreret Familie Journals romaner. Året var 1984, og Anne Thorogood var 13 år. Og helt solgt.
– Som teenager slugte jeg alt, hvad der duftede af romantik, og særligt Dorte Roholtes romaner i Familie Journal blev min yndlingslæsning. Allerede dengang drømte jeg om selv at skrive historier til ugebladene, fortæller Anne, som nu er 49 år og blandt Familie Journals faste leverandører af romaner og noveller.
– Jeg skrev meget til skrivebordsskuffen i teenageårene. Jeg talte ordene i Familie Journals romaner for at finde ud af, hvor langt et afsnit skulle være. Og jeg ville hellere skrive end lave lektier, husker Anne.
Her kan du læse lidt om Familie Journals tegner Majken Thorsen.
Hun uddannede sig dog til rejseguide hos Tjæreborg. Og i 1996, da hun befandt sig i Club La Santa på Lanzarote som guidechef, tog hendes eget livs kærlighedseventyr fart.
– Her mødte jeg første gang David. Han var rejsearrangør fra England, og han og jeg var i samme team. Vi hyggede os sammen, men var begge i andre parforhold. I september faldt vi imidlertid i dyb samtale, mens vi ventede på et forsinket fly. Og da vi tog afsked, fløj en underlig tanke uventet gennem mit hoved. Jeg tænkte: Dér går manden i mit liv.
Tre måneder senere mødtes de igen i samme spanske feriecenter. Da var hun ude af sit forhold, og han var på vej ud af sit. Han tøvede dog med at kaste sig direkte ud i en ny romance.
– Hjemvendt til Danmark tog jeg derfor en beslutning: Jeg ville studere i England, og mit mål var kort og godt at indfange David. Jeg flyttede derfor til Cambridge, som ligger 12 kilometer fra hans daværende bopæl i Saint Ives, fortæller Anne.
Mød journalisten og romanforfatteren Karin Heurlin her.
Strategien gav hurtigt resultat, og et år senere flyttede hun og den ni år ældre David sammen. Tre år efter deres første møde mente parret, det var blevet tid at gifte sig. Anne var dog ikke til et stort, klassisk kirkebryllup.
– David fostrede derfor en plan om et bryllup på Bermuda, hvor han har venner. Idéen om at blive gift på en ø omgivet af vores nærmeste familiemedlemmer og venner var i sig selv romantisk. Og så kunne vi endda holde bryllupsrejse i forlængelse af festen. Vores bryllup 29. september 1999 blev da også præcis så romantisk, stille, roligt og intimt, som jeg havde drømt om.
I alt 15 mennesker deltog inklusive begges forældre, Davids brødre og en af Annes søstre.
– Selve øen er et lille, naturskønt paradis med lyserøde strande. Vi blev viet udendørs i en have med udsigt over havnen i Hamilton. Og klimaet var sådan, at vi kunne sidde udenfor om aftenen og danse ved swimmingpoolen, fortæller Anne.
Rejser blev det i det hele taget til nogle stykker af i de første år, inden børnene meldte deres ankomst. Da den ældste, Lucas, som nu er 17 år, blev født, var parret flyttet til New Zealand.
– Vi havde lyst til at prøve noget nyt og bo i et land, der ikke var lige så travlt og trafikeret som England. David var begyndt at arbejde med it og havde startet et firma sammen med en kompagnon. Og jeg havde kort inden vores afrejse for første gang fået en roman optaget i Familie Journal. Vi købte et stykke land ved Lake Hawea, hvor vi byggede hus, og mens det blev bygget, boede vi til leje, siger Anne.
Da Lucas’ lillebror, Thomas på nu 15 år, så dagens lys, mærkede hun dog en længsel tilbage til Danmark og familien. Og efter tre år på den anden side af kloden gik turen i 2006 hjem til hendes fødeland.
– Vi fandt hurtigt det hus i Jordrup ved Kolding, hvor vi har boet lige siden. Det ligger bare 10 meter fra børnenes skole.
Friheden er det bedste ved at være forfatter, mener Elsebeth Egholm, som du kan læse om her.
Siden er Emily på nu 11 år kommet til. Lucas, som dyrker basketball på højt plan, er til gengæld for nylig flyttet hjemmefra. Han går på Ajax København Sproggymnasium og bor på kollegium i Valby.
– David startede nyt firma og laver i dag hjemmesider. Jeg skruede op for skriveriet og blev også dygtigere. Størstedelen af mine romaner og noveller bliver antaget af bladene i dag. Endvidere har jeg et job som kirketjener 15 timer om ugen i Brændkjærkirken i Kolding, siger Anne, der som nævnt nu også fejrer triumfer med sine skriverier i andre formater end de ugentlige udgivelser på kioskhylderne:
– I 2017 deltog jeg i en romankonkurrence på e-bogstjenesten Mofibo. Opgaven gik ud på at skrive et enkelt afsnit plus en synopsis af hele romanen, og man kunne skrive i kategorierne krimi, thriller eller kærlighed. Jeg valgte naturligvis den sidste, og min roman blev en af de ti, man gerne ville arbejde videre med.
Annes nutidige kærlighedsroman ”Hvis jeg falder” udkom i januar 2018 som lyd- og e-bog. Og den blev så populær, at forlaget People’s Press tillige udgav den som helt almindelig roman trykt på papir. Et år efter udkom den selvstændige fortsættelse, ”Ramt af dig”.
– Lydbogsudgaven var indlæst af den dygtige skuespiller Camilla Lau, der blandt andet er kendt fra tv-serien ”Herrens veje”. Og hendes oplæsning blev nomineret til litteraturprisen Blixenprisen. Da kærlighedsromaner af mange anses som mindre fin litteratur, troede jeg dog ikke på, at Camilla ville vinde prisen. Men hun og bogen løb af med sejren ved prisuddelingen i maj 2019, jubler Anne.
Mød Danmarks måske mest berømte forfatter i nyere tid, Jussi Adler-Olsen.
Dermed var det dog ikke slut med de glade overraskelser: I februar 2020 blev Mofibos egen prisuddeling, Mofibo Awards, holdt for første gang. Her var ”Ramt af dig” igen nomineret i den romantiske kategori takket være et stort antal læserstemmer.
– Og ved den store, flotte prisfest var det igen Camilla og mig, der vandt som henholdsvis oplæser og forfatter, siger Anne, der nu er i gang med at skrive roman nummer tre fra samme univers.
– Når jeg ser tilbage på mit liv, må jeg konstatere, at drømme sagtens kan gå i opfyldelse, siger Anne Thorogood.