Jan Schou: Jeg har været rejsende i revyer i 40 år

Mandag, 6. juni 2011
af Redaktion
Siden begyndelsen af 1970’erne har han ikke haft én eneste revy-fri sommer. Og på torsdag har Jan Schou for 13. gang premiere som skuespiller og kunstnerisk leder på Rotte¬fælden
Det meste af sit liv har Jan Schou haft kufferten pakket. Dels for at spille revy rundt om i Danmark, dels for at drage ud i verden for hjælpe¬organisationen, Terre des Hommes. Foto: Alex Tran
Det meste af sit liv har Jan Schou haft kufferten pakket. Dels for at spille revy rundt om i Danmark, dels for at drage ud i verden for hjælpe¬organisationen, Terre des Hommes. Foto: Alex Tran

Om Jan Schou

Født: 5. maj 1952
i Silkeborg
Bopæl: Odense
Stilling: Skuespiller og instruktør
Ægteskabelig stilling: Ugift
Børn: Ingen

Hvor står du i dit liv lige nu?
- Lige præcis dér, hvor jeg ærgerligt nok fylder 60 næste år! Jeg er nemlig sur over at blive ældre, for jeg hører til dem, der spekulerer meget over alder. Der er jo så meget, jeg skal nå. Men på den anden side skal jeg nu også nok nå det.

Hvad ønsker du mest i dit liv?
- At se noget mere af Det fjerne Østen. Jeg elsker at rejse. Bare jeg ser en flyvemaskine, får jeg lyst til at pakke kufferten. Jeg har været adskillige gange i Thailand. Men mangler Kina og Japan.

Er der noget, du har fortrudt?
- Nej! Men jeg er ked af, at jeg ikke har fået børn. Det skyldes selvfølgelig min seksualitet. Til gengæld har jeg i ti år været landsambassadør for Terre des Hommes, der i mere end 50 år på frivillig basis har hjulpet børn i tredje lande. Hvad der fylder mig med dyb glæde.

Hvad kan gøre dig hidsig?
- Jeg har ikke det store temperament. Og bliver snarere ærgerlig end hidsig, hvis folk svigter en aftale. Den eneste gang, jeg under en revyprøve blev gal i hovedet og slog i bordet, forstuvede jeg hånden.

Har du let ved at græde?
- Det lyder nok mærkeligt, at når det ikke rører mig at optræde foran 40.000 menn¬sker, så triller tårerne, hvis jeg skal holde tale for mine nærmeste. Da jeg engang talte for mine forældre ved en familiefest, græd jeg så meget, at jeg ikke er sikker på, at de forstod, hvad jeg sagde.

Hvorfor faldt du for revygenren?
- Jeg er uddannet skuespiller fra elevskolen på Odense Teater og har spillet mange almindelige roller. Men allerede som stor dreng, inden jeg kom ind i branchen, var det revyer, jeg besøgte, når jeg skulle ud at more mig. Og siden jeg ved et tilfælde kom med i min første revy i 1972, har jeg ikke haft én revyfri sommer. Jeg har spillet revy over hele landet. Bortset fra Hjørring og Helsingør. Og jeg indrømmer, at jeg elsker at få folk til at grine.

Af: Ole V. Hansen

Læs også

Ole Henriksen: Jeg er en spilopmager

Skuespiller Ditte Hansens sommerminder

Mathilde Norholt: Sådan er mit liv