Jeg er stadig smaskforelsket i Morten

Mandag, 27. december 2010
af Redaktion
Det har været en svær tid for kæresteparret Mali Fergo og Morten Mathiasen, der den 2. august 2006 gennemlevede deres værste mareridt
Foto: Morten Mejnecke
Foto: Morten Mejnecke

Af Signe Ørum Carlsen

- Jeg havde afspadseret og var derhjemme, da Mortens far pludselig kom forbi.
30-årige Mali Fergo havde aldrig i sin vildeste fantasi forestillet sig dét, hendes svigerfar kom for at overbringe.
Han fortalte, at Morten, der var på sin første mission i Afghanistan, var blevet skudt af en snigskytte, og at han var blevet ramt ham i hovedet.
Mali vender blikket mod Morten, 31, der i dag sidder i kørestol efter hændelsen, hvor han mistede sin førlighed og nu kun kan bruge sin venstre arm.
- Jeg troede simpelthen ikke, det var rigtigt og blev nødt til at nive mig selv for at være sikker på, det ikke var en drøm, siger Mali.

Jijo Motionscenter

På hjemmesiden jijo.dk kan du læse mere om det nye motionscenter.

Du kan også ringe på tlf. 61 33 70 34 eller maile til mali@jijo.dk, hvis du har spørgsmål om centeret.

Retur til Afghanistan
Morten svævede mellem liv og død og blev hurtigt overført til Rigshospitalet. Han var samtidig så hårdt medtaget, at udsigten til, at han ville få sin fulde førlighed tilbage, var minimal.
- Jeg lå i sengen og kunne ikke engang synke mit eget spyt, fortæller Morten.
De første par uger var der store fremskridt, men det varede ikke længe, før både Mali og Morten måtte indse, at der stadig var lang vej igen.
- Morten havde jo planer om, at han skulle tilbage til Afghanistan og gøre arbejdet færdigt, siger Mali, der var ved hans side gennem den lange og svære tid. Men til Afghanistan kom han aldrig igen…

Nu til hest
Ulykken, som nær var ved at koste Morten livet, har gjort, at de har været nødt til at ændre på dagligdagens rutiner og gøremål for at få stimuleret hans muskler mest muligt og mindske risikoen for stive led. Derfor er Morten bl.a. begyndt til rideterapi, noget, som han er blevet rigtig glad for.
- Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle sidde på en hest, men det er rigtig god træning for min balance, siger han.
Men det er ikke det eneste, som holder Mali og Morten beskæftiget. For få måneder siden åbnede de deres eget motionscenter, som hedder Jijo Motionscenter.
Her kan personer med nedsat førlighed komme og træne f.eks. personer med sclerose eller hjerneskadede ligesom Morten, der har brug for genoptræning.

Evig kærlighed
Ud over, at Morten genoptræner flere gange om ugen i motionscenteret, arbejder han også fortsat inden for Forsvaret; ti timer om ugen er han tilknyttet den administrative afdeling på Slagelse Kaserne.
Morten og ikke mindst Mali har skullet vænne sig til mange nye udfordringer, men én ting er ikke sådan lige til ændre på:
- Jeg elsker ham lige så højt, som jeg altid har gjort, siger Mali, mens hun forelsket kigger over på Morten, der ikke kan lade være med at imødekomme hendes charmerende blik.
Og selv om de endnu ikke ved, hvor meget af hans førlighed, han får tilbage, er de fast besluttet på at kæmpe videre sammen og ikke opgive håbet!

Læs også:
Nu har jeg fået nyt mod på livet

Lynet slog ned i Nicolai