Jeg er stolt over at være med i Matador

Fredag, 22. maj 2015
Af Mary Steengaard, Foto: Birger Storm
Birgitte Bruun var i 1978 med i Matador, og nu skal hun igen have fornøjelsen og spille både Laura, fru Møhge og generalkonsulinde Holm. Hør Birgitte fortælle om Matador før og nu i filmen nedenfor

- At sidde i sminkerummet sammen med Marlene Schwartz, Helle Virkner, Elin Reimer og Holger Juul Hansen - det var så stort!

Udsagnet kommer fra skuespiller Birgitte Bruun, som vi alle lærte at kende, da hun spillede den unge, smukke stuepige Esther hos familien Varnæs i hele Danmarks tv-serie "Matador".

- Jeg var jo lige kommet ud af teaterskolen og havde ikke filmet før, da jeg fik tilbudt rollen i "Matador". Så pludselig at få lov til at være sammen med alle disse enormt berømte skuespillere var helt fantastisk. Jeg var meget benovet og husker, at jeg i starten gloede meget på dem alle.

Test din viden om Matador


Kam til sit hår

Skønt Birgitte havde gennemgået den fire år lange skuespilleruddannelse, hvor hun blandt andet havde været i praktik på Odense Teater og som sådan var ganske klar til diverse faglige udfordringer, fik hun alligevel kam til sit hår i tv-seriens fornemme selskab.

- Jamen det var en vidunderlig tid, hvor jeg lærte rigtig meget. Jeg var jo mest i køkkenet hos familien Varnæs, og der spillede Elin Reimer hovedrollen i Lauras skikkelse. Det var imponerende at se hendes skuespilkunst, og det er noget, jeg stadig bærer i mit hjerte!

En bajer hos Boldt

- Nu skal jeg jo sammen med 11 andre skuespillere genskabe det fantastiske univers omkring "Matador". Torben Træsko fik den idé at bygge selveste Korsbæk på Bakken, hvor stort set alt interiør, dekorationer og rekvisitter er tro mod "Matador"-universet.

Her kan gæsterne spise dejlig mad på Postgården, få en bajer hos Boldt, en leverpostejmad i Katrines Gaard, komme til middag i privaten hos familien Varnæs eller få gammeldags, fint smørrebrød i Lauras køkken.

Fantastiske minder

Vi skal alle spille forskellige roller, og selv om jeg også både skal agere Fru Møhge og generalkonsulinde Holm, så glæder jeg mig allermest til rollen som Laura kokkepige, fordi jeg har de fantastiske minder om Elin Reimers talent.

Vi andre kan glæde os til at opleve vores elskede "Matador"-univers hele sommeren igennem, når Maude, Katrine, tjener Boldt, kokkepigen Laura og alle de andre personligheder byder velkommen i Korsbæk på Bakken!

I videoen kan du se Birgitte Bruun fortælle om, hvordan det var at være med i Matador som stuepigen Esther - og hvordan hun i dag spiller rollen som blandt andre Laura i Matador på Bakken:


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.