Jeg er utrolig god til at kede mig

Fredag, 17. april 2009
af Ole V. Hansen
Veteran-rocker kalder 60-årige Henning Stærk sig selv. Hans netop udsendte 14. album hedder da også ”Old Time Rocker” og bygger på erfaringer fra et langt liv, hvor den århusianske sanger og musiker har været druknedøden nær, haft Elvis Presley som sanglærer og aldrig brudt sig om at følge med tiden
Foto: Henrik Bjerg og privat
Foto: Henrik Bjerg og privat

Hvor står du i dit liv lige nu?
- Dér, hvor jeg er godt tilfreds med tilværelsen, som jeg jo selv har formet og lagt til rette. Jeg har været så heldig, at jeg altid har kunnet bestemme over mit eget liv og kun lave det, jeg bedst kan lide.

Hvad ønsker du mest i dit liv?
- At det fortsat må gå mig godt, og at jeg må bevare mit gode helbred. Det sidste gælder også og især min søn.

Hvilket barndomsminde har gjort størst indtryk på dig?
- Da en pige rev min elskede kasket af hovedet på mig og smed den i Storåen i Holstebro. Skønt jeg ikke kunne svømme, sprang jeg i. Jeg havde hørt, at blev man trukket ned under vandet tre gange, druknede man. Så da jeg havde været nede to gange, klarede jeg mig i land med hundesvømning. Dagen efter sendte mor mig til svømning. Og siden blev jeg faktisk konkurrencesvømmer.

Hvem har betydet mest for dig?
- Elvis Presley. Som dreng sang jeg duet med hans plader, så på en måde blev Elvis min sanglærer. Privat er det min søn. Desværre var jeg ikke med til fødslen. Jeg var jo altid ude at spille om lørdagen.

Hvordan slapper du bedst af?
- Jeg er utroligt god til at kede mig. Og med et ekstremt flexjob, hvor jeg spiller på alle mulige tidspunkter, er det vigtigt bare at kunne smide benene op og tænde for flimmeren.

Hvad er din livret?
- Om sommeren er det stegt rødspætte med persillesovs, om vinteren osso buco milanese. Den er jeg skidegod til at lave. Bare spørg min søn og min søster.

Hvad læser du helst?
- Skandinaviske krimier. Svenskerne Stieg Larsson og Lisa Marklund samt nordmanden Jo Næsby. Fordi de ved siden at være krimier også er samfundsbeskrivelser.

Føler du dig selv som en gammel rocker?
- Som barn af efterkrigstiden er jeg vokset op med Marshallhjælp, Coca-Cola, jukeboks, westernfilm og så selvfølgelig rock'n'roll. Men jeg foretrækker at kalde mig "veteran-rocker".

Hvad er der med dig og spidse læderstøvler?
- De er blevet mit image, der viser, hvor jeg står musikalsk. Men jeg bærer dem kun på scenen. Der er grænser for, hvor længe jeg med størrelse 46 kan holde ud at presse fødderne ned i sådan et hylster

Henning Stærk Jakobsen

Født: 20. marts 1949 i Holstebro
Bopæl: Højbjerg ved Århus
Stilling: Sanger og musiker
Ægteskabelig status: Single
Børn: Jeppe, 25

Lille Henning er netop blevet døbt og er her omgivet af forældrene samt søstrene Lis (tv.) og Inge

Af Ole V. Hansen

Læs mere om Henning Stærk her...

Læs også:
Mette Lisby: Prøver lykken i London