Jeg har altid været kvinde indeni

Mandag, 8. juni 2015
af Jannie Lykke Øberg, Foto: Gregers Overvad
Kirsten er født som mand, og i over 40 år følte hun sig fanget i en forkert krop. I dag er hun fri og officielt en kvinde trods det drengenavn, som står på fødselsattesten. I filmen nederst kan du høre Kirsten fortælle om beslutningen, og børnenes reaktion på at far ville leve som kvinde.

Kirstens første erindring om, at hun måske hellere ville være pige end den dreng, hun er født som, havde hun som 5-årige. Hun forelskede sig i sin kammerats søsters hvide sko med guldspænder og måtte bare have dem på. Ellers voksede Kirsten op som drengen Poul, der gik til fodbold, spejder og legede cowboy og indianer – helst som indianer. Han var ikke stærk, faktisk var han lidt blød i det med små bryster. Når Poul var indianer, kunne han have kjole på, uden at nogen så skævt til ham. Det kunne han ikke på samme måde, når han iførte sig sin mors gevandter. Derfor skete det i det skjulte med adrenalinen pumpende rundt i kroppen. Læs også: Kender du en med et hjerte af guld?

Hemmeligheden

Kærester

Efter 46 år er Poul Mols blevet til Kirsten. Det blev til mange flere gåture i kvindetøj, og selv om den lille dreng allerede havde en følelse af at være mere pige end dreng, den dag han tog de hvide sko med guldspænder på, fortalte han intet til omverdenen før år 2009.

- Jeg tissede i bukserne i otte år

Børnene

Allberte fandt nøglen til både kærlighed og karriere

Kvinden

Hør Kirsten fortælle om den svære beslutning og børnenes reaktion i videoen her: