Jeg kan spise en hel kasse finskbrød

Tirsdag, 29. november 2011
af Johan Isbrand
Hygge og traditioner – og fru Ernas nisser – fylder en del hjemme hos radiolegenden Jørn Hjorting i denne tid
Nisserne har også fundet vejen til Hjortings hjem. Foto: Birger Vogelius
Nisserne har også fundet vejen til Hjortings hjem. Foto: Birger Vogelius

Hvordan skal I holde jul i år?
- Vi holder den hjemme. Det har vi stort set gjort, siden vores søn, Claus, var halvandet år gammel. Og det er ikke svært at samle familien: Claus og hans kone, Lise Lotte, bor bare 300 meter væk, og vores datter, Helle, og hendes to børn, Elisabeth og Joachim, er naboer til os.
Det officielle startskud til julen er hos os altid den første søndag i advent, hvor vi inviterer til åbent hus med gløgg og æbleskiver - og juleskinke om aftenen.
Så har vi stillet et juletræ op uden for, og på et vist tidspunkt giver vi os til at fare rundt om det til, "Nu er det jul igen". Ikke kun omkring træet, men også ind og ud hos de af naboerne, vi kender godt.

VIND VIND VIND

Jørn Hjortings tre-dobbelte cd med det bedste fra hans
succesprogram, "De ringer, vi spiller" er ude i julehandlen. Familie Journal giver 20 heldige læsere muligheden for at vinde det tredobbelte cd-sæt med, "De ringer, vi spiller". Se, hvordan du deltager her

Hvordan husker du din barndoms jul?
- Jeg var jo barn i de trange år under besættelsen, hvor mange ting var svære at skaffe. Men min far var god til at få det bedste ud af situationen. Bl.a. lavede han juledekorationer på indersiden af vores mørklægningsgardiner.
Han var en sparsommelig mand, som ventede så længe som muligt med at købe juletræ i håb om at kunne få det til spotpris. Med det resultat, at han af og til måtte betale overpris for at få et af de afpillede juletræer, der var tilbage.

Hvad er dit yndlingsjuleknas?
- Klejner. Erna laver dem ikke, men det gør min svigerdatter, så der kan jeg få lige så mange, som jeg kan spise. Når det gælder finskbrød og andre af julens småkager, er Erna til gengæld helt på hjemmebane.
Jeg har engang præsteret at sige nej tak til den tunge, vi fik serveret hos nogle bekendte, med den begrundelse, at jeg var for mæt, da jeg havde spist en kasse finskbrød.

Deltag i en af de mange andre konkurrencer