Jeg kortsluttede...

Onsdag, 23. september 2009
af Redaktion
På biograflærredet kan han ses i ”Headhunter”, på Det Ny Teater i ”Les Miserables” og på TV2 i serien ”Store drømme”. Fra på søndag toner han frem i de splinternye afsnit af DR1’s ”Forbrydelsen”. Den tidligere teaterchef har atter fuld blus på skuespillerkarrieren - her giver vi ham tre skarpe...
Foto: Birger Vogelius
Foto: Birger Vogelius

Af Johan Isbrand

Hvad er det værste, du har oplevet?
- Som chef for Gladsaxe Teater var jeg på et tidspunkt udsat for en hetz, hvor jeg blev beskyldt for alskens svindel og bedrag. Som det viste sig, var der ikke noget at komme efter.
Jeg blev da også bedt om at blive og var desværre ubesindig nok til at lade mig overtale. Men jeg var blevet såret på min ære, og forløbet havde stresset mig. Og det var grunden til, at jeg bogstaveligt talt kortsluttede i forbindelse med en lukket premiere på mit show "Oplyst enevælde".
Inden, jeg skulle på scenen, løb jeg mig en tur - og vidste pludselig ikke, hvor jeg var! Jeg havde en idé om, at jeg var med i en film. Men da jeg fandt min bil og fik kigget i mit manuskript, kunne jeg ikke genkende teksten.
Jeg valgte at gå på scenen og annoncerede, som sandt var, at jeg ikke anede, hvad det her drejede sig om. Og jeg gennemførte faktisk showet.
Min særprægede tilstand var tydelig for enhver, men folk forstod instinktivt, hvad der var fat. Og heldigvis var der kun venner og bekendte til stede.

Hvem har betydet mest for dig?
- Det har min kone Linda. Da vi mødte hinanden i 1977, havde jeg aldrig troet, jeg skulle blive gift. Der var alt for mange skønne kvinder i verden. Men det fik hun effektivt lavet om på!
Linda er et menneske med stor livsappetit, humor og generøsitet. Givende, men også krævende.
At hun med sin baggrund som solodanser forstår mekanismerne i teaterverdenen, har helt sikkert også været en styrke i ægteskabet.

FAKTA OM FLEMMING

Fulde navn: Flemming Enevold
Født: 12. februar 1952 i Glostrup
Bopæl: Holte
Stilling: Skuespiller
Ægteskabelig status: Gift med Linda
Børn: Luise, 35, Lucinda, 22, og Martina, 18

Hvordan holder du dig i form?
- Med meditation og pilates. Af og til også ved at løbe og svømme. Og så cykler jeg hver dag fra Holte til København og tilbage. Der er 20 kilometer hver vej. Og i perioder, hvor jeg ikke føler, det er nok, tager jeg en omvej! Jeg har et stort behov for motion.

Læs mere om Flemming Enevold og hans sygdom her