Klassisk familiehygge

Søndag, 12. februar 2012
af Johan Isbrand
Der er lagt op til både intriger, kærlighed og familiefølelse i en film, der har alt, hvad en ynder af Morten Korch kan ønske sig

Der er lagt op til både intriger, kærlighed og familiefølelse i en film, der har alt, hvad en ynder af Morten Korch kan ønske sig.
"Kampen om Næsbygaard" er den første film i serien om godset Næsbygaard. Handlingen tager fat, da pastor Pripp (Poul Reichhardt) overbringer Næsbygaards godsejer, Martin Kaas (Asbjørn Andersen) den triste nyhed om hans datters død.
Datteren er 15 år tidligere løbet bort med en italiensk cirkusartist. Nu er de begge omkommet i en flyulykke, men de har efterladt sig en søn.

FÅ HELE SAMLINGEN

Filmperlerækken startede med fest-fyrværkeriet "Vagabonderne på Bakkegaarden" og fortsatte med "Kampen om Næsbygaard". Frem til uge 21 kan du hver uge købe en Korch-film sammen med Familie Journal. Tre uger efter udgivelsen kan dvd'erne købes i Familie Journals Shop.
Køb de første film i Morten Korch-serien her

Kærlighed og intriger
Ungersvenden ankommer til Danmark, og det er bestemt ikke godt nyt for godsejerens søster, fru Helene (Karen Berg), og dennes søn Torben (Ole Wisborg). Sidstnævnte har hele tiden troet, at han var enearving til Næsbygaard.
Således er intrigerne skabt.
Manuskriptet til denne film er skrevet af instruktøren Alice O'Fredericks og skuespilleren Ib Mossin, og har senere fået det blå stempel af forfatterens søn, Morten A. Korch, der fandt, at hans fars ånd var så meget til stede filmen igennem, at betegnelsen Morten Korch-film var helt og aldeles på sin plads.
"Kampen om Næsbygaard" affødte hele to fortsættelser, som naturligvis bliver de næste i vores serie af Morten Korch-film. Der bliver rigeligt at glæde sig til i de kommende uger.