Artikler
Dorte havde endetarmskræft
Tag med på en rejse på vores skønne klode med BBC's naturfilm, som fremover kan købes sammen med bladet.
I de to afsnit, der ligger på den dvd, der kan købes med Familie Journal nr. 2, runder vi blandt andet Canada. Her som på resten af den nordlige halvkugle, svømmer laksene opad mod strømmen for at lægge æg. Til stor glæde for gråbjørnen, der blot behøver at stille sig det rigtige sted for at kunne holde alle tiders ædegilde.
I Indien møder vi de sociale, glatpelsede oddere, som i samlet flok rent faktisk kan præstere at jage en truende krokodille væk.
Og på Afrikas slette følger vi to millioner gnuer på massevandring i deres jagt på frisk vand.
FAKTA OM FILMENE
Gennem fire år har 71 kamerafolk rejst rundt til klodens vildeste og mest usædvanlige steder på "Vores planet". Med sig hjem har de bragt 5.000 timers optagelser.
Sammenklippet og tilsat David Attenboroughs fortællestemme og George Fentons storslåede musik er det blevet til 11 udsendelser fordelt på fem dvd'er. Herefter følger serierne "Dyrenes planet" og "Den levende planet" - i alt 13 dvd'er.
Køb dvd-serien "Vores planet", der er den dyreste dokumentarserie, BBC nogen sinde har produceret - med Familie Journal,
Blad: 28,50 kr.
Dvd: 42,00 kr.
I alt: 70,50 kr.
Piratfisk og insekter
Vi skal også hilse på både snegæs, røde piratfisk, brillekamianer - en art krokodille - og langhalede makaka-aber, inden turen går til nogle af klodens sidste, uudforskede områder: Hulernes hemmelige verden, der huser mange af verdens særeste og mindst kendte skabninger.
New Zealands hulelysorm "fisker" med silketråd fra mundens kirtler, mens det blå lys i dens bagkrop lokker byttet til.
Og i Deer Cave i Borneo har klatter fra den rynkelæbede flagermus i tidens løb dannet et 100 meter højt bjerg, som tiltrækker kakerlakker, skolopendre og andre insekter i mængder, der er en Indiana Jones-film værdig.
KØB DVD'ERNE PÅ NETTET
14 dage efter at dvd'erne har været til salg i butikkerne, kan de købes i vores shop.
Hvis du har spørgsmål om køb af dvd'erne, kan du skrive til bbc@familiejournal.dk.
Jomfrufisk og engle
Vi skal også besøge undervandshulerne i Mexico, hvis åbninger reelt er gigantiske brønde. Det var disse vandfyldte skakter, der gav liv til mayakulturen.
Læg dertil en rundtur til så særprægede væsner som jomfrufisken, Mexicosalamanderen og hulehav-englen samt Villa Luz-hulens såkaldte snottier, som er samlinger af bakterier, der ser ud præcis, som navnet lyder. Og som tjener som føde for dansemyggens larver.
Af Johan Isbrand
Se vores tv-spot her:
Læs mere her