Køb Otto Leisners vittigheder

Tirsdag, 14. oktober 2014
af Redaktionen, foto: All Over
Da kartoketet med alle Otto Leisners vittigheder blev sat på auktion, var dert ikke tivivl om, hvor de skulle hen. Nemlig til Familie Journal, hvor Otto i mange år havde en brevkasse

Der hersker ingen tvivl om, at den skat, Familie Journal for nylig erhvervede sig på en auktion, er den eneste af sin slags i hele verden. Der er nemlig tale om 3.000 vittigheder, sirligt rubriceret og sat i system af navnkundige Otto Leisner. Et helt naturligt køb for bladet, hvor Leisner i et kvart århundrede glædede læserne med sin brevkasse.

Det var Otto Leisners arvinger, som efter hans hustru Ruths død fandt alle kortene med vittigheder og satte dem på auktion hos Lauritz.com, så de nu kommer bladets læsere og andre til gode. Som den måske vigtigste arv, Leisner efterlod sin store fanskare: Smilet!

Populær brevkasse

For om alt andet en dag ad åre skulle være glemt, vil smilet altid stå tilbage. Dette hjertevarme og frem for alt ærlige smil, der var og til det sidste forblev Otto Leisners umiskendelige varemærke.

Brevkassen, som Otto bestyrede i Familie Journal, hed "os mennesker imellem". Det var et navn, han selv foreslog.
" Intet er vigtigere, end at vi mennesker kan tale sammen. Om stort og - ikke mindst - om småt", påpegede han.
Og den gensidige dialog holdt Leisner og Familie Journals læsere kørende i mere end et kvart århundrede, længe efter at han var gået på pension, som det soleklare bevis på, at ude af øje stadigvæk ikke betyder ude af sind.

Læs om en anden af bladets populære brevkasseredaktører, forfatter Kirsten Holst

Vittigheder på kort

Vittighederne illustreret af Gil, som også satte farver på Ottos brevkasse med sin muntre streg, bliver sat til salg som e-bøger under overskriften "Otto Leisner - Korte vittigheder - vittigheder på kort". Så kan de læses på tablet eller ad anden elektronisk vej, eller de kan printes og gemmes på papir. De første bøger er klar nu, og hver uge vil der komme nye.

Bøgerne kan købes på liveboox.com/otto

Populære artikler på familiejournal.dk

Opskrift på en anderledes æblekageOpskrifter på nordisk strikSjov video: udbryder hesten Mariska