Æblekage med marengs og hindbærmarmelade

Denne æblekage er bagt med et låg af marengs og hindbærmarmelade. Opskriften kommer fra vores læser Jonna Høj fra Svendborg.
Af
af Jonna Høj, foto: Carina Krüger
Æblekage med marengs og hindbærmarmelade
50 min
8 personer
Æblekage med marengs
6 æbler
2 spsk. smør
2 tsk. vaniljesukker
1 usprøjtet citron
1 lagkagebund
½ dl hindbærmarmelade
8 æggehvider
150 g flormelis

Fremgangsmåde

  1. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver.
  2. Steg æbleskiverne i smørret i 5 min., tilsæt vaniljesukker og revet citronskal og lad dem afkøle.
  3. Kom lagkagebunden på en plade med bagepapir og fordel marmeladen over bunden.
  4. Pisk hviderne stive, tilsæt flormelissen og pisk det sejt til en marengs.
  5. Læg æblerne over bunden og fordel marengsen over.
  6. Bag kagen ved 150° i 45 min. og servér kagen drysset med flormelis.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.