Kubik og kammeratskab

Mandag, 1. september 2008
af Redaktion
I seks år er omkring 40 kvinder mødtes en gang om ugen for at dyrke deres store interesse: rå motorcykler med masser af kubik
Sådan kører motorcykelkvinder på landevejen ? uden slinger i valsen og med højre hånd på gashåndtaget.
Sådan kører motorcykelkvinder på landevejen ? uden slinger i valsen og med højre hånd på gashåndtaget.

Metallet skinner i solen, lugten af lædertøj blander sig med duften fra den gule rapsmark, og lyden af stærke motorer blander sig med kvindelatter. Sådan er billedet i og omkring Thisted mindst en gang om ugen, når motorcykelklubben "Tøser på hjul" mødes til køretur.

Gitte Kristiansen på 52 år kører helt fra Struer på sin Suzuki Savage for at være med i "Tøser på Hjul" - to timers transport for at være med blandt kvinderne. Samtidig kører hun også i en klub hjemme i Struer.

Stiftede egen klub
- Jeg har kørt på motorcykel, siden jeg var 19 år. Dengang kom jeg med i en blandet klub, MC Stompers, fortæller initiativtageren til "Tøser på hjul", Skrannie alias Annie Christensen, 46 år. - Og efterhånden tænkte jeg, at tiden nu var moden til at stifte min egen klub. Kun for tøser, siger hun med et af de hjertelige grin, der bare presser sig på hele tiden.

40 medlemmer i alle aldre
- Jeg kontaktede Thisted Dagblad, og her blev skrevet en artikel om mit ønske om pigeklubben. Og hold da op, det væltede jo nærmest ind med motorcykler med piger på. Hele 27 kværne med de sejeste tøser dukkede op. Det var en succes fra starten, siger en glad Skrannie. I dag tæller motorcykelklubben omkring 40 betalende medlemmer i alle aldre, som mødes en gang om ugen.

Der er vel ingen tvivl om, at det ikke er en mand, der kører på den her kværn

Frihed og kammeratskab
Når man spørger indehaverne af de smukke Honda maskiner, hvorfor kvinder dog har valgt en hobby som motorcykler, er svaret nøjagtig ens over hele linjen: - Friheden. Og duften af naturen. Og kammeratskabet. - Lige meget hvor man kører hen, så hilser motorcyklister på hinanden, og man hjælper hinanden til træf i hele Europa, og så er det lige meget, om man er mand eller kvinde, siger Janne Haugen.

Ingen mænd - og dog
Men mænd tæller klubben altså ingen af. Og så alligevel. For ingen af kvinderne har den store mekaniker gemt i maven. - Nej, det har vi altså vores mænd til. Hjemme hos os gør jeg det, jeg er bedst til, og så har jeg sagt til min mand, at han skal gøre det, han er bedst til. Og det synes jeg altså er, at han skal reparere min motorcykel, siger "Skrannie". Og så drøner kvinderne ud ad landevejen mellem markerne - på jagt efter friheden og venskabet i den skønne danske sommer. Ingen er i tvivl om, at de finder begge dele.

Læs mere om motorcykelklubben kun for kvinder på www.tphjul.dk