Kvinder kæmper for killinger

Mandag, 2. november 2009
af Foto: Henrik Bjerg
Tina Nielsen er ”hittemor” i en forening af katteelskere

Kun fire uger gamle killinger kan helt og aldeles smelte ens hjerte - hvis man har et. For netop hjerteløse mennesker præsterer med jævne mellemrum at skille sig af med små killinger på de mest ubarmhjertige måder. Derfor har den 33-årige Tina sammen med andre katteelskende kvinder stiftet en forening, som de kalder hittekilling.dk.

Tænk at nogen smider killinger ud

- Det startede faktisk med, at nogen satte en papkasse med killinger ude foran min dør, fortæller Tinas veninde Bente Petersen, der bor ved Silkeborg, hvor hun opdrætter bengalske katte. Jeg
har også fået smidt nogle ind ad brevsprækken, og folk har afleveret killinger til mig, som er blevet efterladt hjælpeløse i skoven eller simpelthen er smidt ud fra en bil, fortæller hun.

De små katte, som Tina og de øvrige killinge-hittemødre får på ret køl, bliver neutraliseret dvs. steriliseret, vaccineret og øremærket, og endelig bliver de sat til salg via hjemmesiden. Dog ikke lille Adonis, som nu er syv uger og af racen Maine Coon. Den har Tinas 11-årige datter Michaela adopteret, så den bliver boende hos den katterige familie.

hittekilling.dk

Foreningen består af frivillige katte-kærlige mennesker fra det meste af Danmark, der samarbejder om at sikre efterladte og moderløse killingers fremtid. Læs mere på hittekilling.dk om hvad du f.eks. kan gøre, hvis du finder en efterladt kat

Læs også:

Pjattet med katte

Af Anne Kjøge