Linedance hitter hos campister

Onsdag, 8. december 2010
af Claus Gjedsig
Britta Koop blev begejstret allerede første gang, hun dansede linedance og fik også overtalt sin mand, Carsten. Det blev begyndelsen til en meget speciel sammenslutning af dansende campister
Foto: Poul Anker Nielsen
Foto: Poul Anker Nielsen

Carsten holdt fast. Når Britta var til linedance, havde han sin friaften foran computeren eller fjernsynet. Og det skulle der ikke rokkes ved! På et tidspunkt kunne Carsten dog ikke stå imod Brittas insisteren. Han lod sig overtale. Men kun for at prøve.

Carsten er den mest aktive
- Jeg ville gerne, at vi skulle gøre noget sammen i en del af vores sparsomme fritid og foreslog Carsten, at vi sammen kunne gå til linedance. Men nej, jeg måtte af sted uden ham, fortæller Britta og forklarer, at man ikke behøver en partner i linedance, fordi man danser alene. Men det havde jo været hyggeligere at få Carsten med, og til sidste lykkedes det så i dén grad.
- I dag er Carsten en af de mest aktive. Han danser såmænd også for sig selv herhjemme, siger Britta med et drillende smil.

Væk fra mørke og stress
Britta og Carsten blev vintercampister for at komme væk fra deres noget stressede liv i den mørke del af året. På campingpladsen i Vorbasse begyndte de sammen med Inga og Jan Johansen fra Fredericia at danse linedance.
- Vi havde jo en masse at snakke om, og det viste sig hurtigt, at der var flere på campingpladsen, som havde samme interesse. Vi fandt selvfølgelig hurtigt sammen. I dag er de en lille, hård kerne på syv par, der sammen drager rundt til forskellige campingpladser om sommeren. Og i vinterperioden danner campingvognene nu deres egen lille enklave på Ribe Camping.

Gratis at være med
I dag er der omkring 50 med i Camping Linedancers. - Vi er ikke en lukket kreds, men forsøger at være åbne over for alle, der viser interesse for vores fællesskab. Prisen for at være med er nul kroner, men vi forudsætter, at man har campingvogn, teltvogn eller bare et spidstelt. Reglerne er endda så bøjelige, at det er nok, at man tænker på at anskaffe sig et spidstelt, siger Carsten med et smil.
- Vi har det virkelig sjovt og hygger os rigtig meget med at danse. Der er jo ikke meget at foretage sig, når man er vintercampist. Og så giver det masser af motion, siger hun.

Læs mere om de dansende campister på Camping-linedancers.dk

Læs mere:


Vælg det
rigtige juletræ


Jeg var i nuet
og fik set verden


Mad, der gør
dig glad