Livet bliver sjovere med alderen

Mandag, 13. oktober 2008
af Redaktion
Flemming Jensens mange ansigter spænder fra godmodig nisse til samfundskritiker og debattør. I sidste uge udkom hans nyeste roman ”Bankrøver Blues”.
Foto: Birger Vogelius og privat
Foto: Birger Vogelius og privat

Hvor står du i dit liv lige nu?
- Indtil videre et sted, hvor livet bliver sjovere og sjovere. Man har jo ikke levet forgæves: Man ved flere ting, har fået flere bolde at spille med og kender flere mennesker. Det spøjse er, at uanset på hvilket tidspunkt i mit liv, du havde stillet mig det spørgsmål, ville jeg formentlig have svaret nogenlunde det samme.

Hvad ønsker du mest i dit liv?
- At det går børnene godt. Og børnebørnene, som der foreløbig er syv af. Selv har jeg ikke så meget mere, jeg skal nå.

Hvilket barndomsminde har gjort størst indtryk på dig?
- Som 12-årig var jeg på mit livs første udlandsrejse: En skoleudflugt til Norge, hvor vi besteg landets højeste bjerg, Galdhøpiggen. Det var en fantastisk oplevelse. Og midt i den evige sne oplevede jeg for første gang, at der var 100 procent stille. Siden har jeg genfundet den samme fred i Grønland. Det er enestående, når naturen på den måde melder ud i klare farver.

Hvornår har du sidst grinet?
- Min kære ven Per Pallesen ved som bekendt meget om vin. Og det er hyggeligt at komme en tur i hans vinkælde. Problemet var, at han var blevet så tyk, at han ikke kunne klemme sig ind mellem reolerne uden at rive dyrebare flasker på gulvet. Han måtte have mig til at hente vinen, og det morede jeg mig en del over.

Hvornår har du sidst grædt?
- For nylig var jeg med til en it-konference i Nuuk. Og her mødte jeg skuespilleren Nukaka Coster-Waldau, som jeg har kendt siden jeg var to år. Hun medvirkede i en forestilling ved navn "Polaroid". Og ud over, at hun var god i den, var det en original og smuk oplevelse. Da blev jeg oprigtigt rørt.

Hvordan slapper du bedst af?
Det mest afslappende jeg ved er skrive på en forestilling eller en bog. Til det formål drager jeg gerne en måneds tid ned til varmen. Fortrinsvis til Mallorca, hvor jeg skriver hver dag fra tidlig morgen til omkring klokken 13. Så mødes jeg med min kære hustru, og vi holder fri sammen resten af dagen.

Hvad er din yndlingsfilm?
- "Lunefulde måne" dukkede op på et tidspunkt i mit og min kones liv sammen, hvor den passede godt ind. Den er dejligt velspillet. Og så er den sjov, smuk og varm. På en klog måde.

Af Johan Isbrand

Flemming Jensen

Fulde navn: Flemming Jensen
Født: 18. oktober 1948 i Tappernøje
Bopæl: Farum
Stilling: Skuespiller og forfatter Ægteskabelig
status: Gift med Birte
Børn: Seks sammenbragte af slagsen i alderen 24 til 40 år: Jacob, Rasmus, Anders, Elisabeth, Birgitte og Sanne