Lotte har forvandlet Mette

Fredag, 22. maj 2015
af Helle Lyngbo. Foto: Søren Lamberth
Mette Clemmensen har altid hadet motion og motionscentre af et godt hjerte. Men i Lotte Søjborgs træningscenter i Hillerød er slapsvanse og sofakartofler lige så velkomne som elitesoldater – og pludselig er Mette blevet afhængig af motion og det gode selskab i centret.

Den gamle Mette havde kun én muskel i hele kroppen, nemlig den, der holdt hende fast i den ahhh så dejligt bløde sofa. Hun hadede motion noget så inderligt, og hendes datter på 9 kunne løbe fra hende så let som ingenting.

Den nye Mette bliver i dårligt humør, hvis der går tre-fire dage uden motion. Hendes søn mener, at hun er stærkere end hans far - og Mettes sofa derhjemme føler sig temmelig forladt.

Manden kan ikke finde hende

På ét år har Mette Clemmensen fra Hornbæk forvandlet sig så meget, at end ikke hendes mand kan finde hende, når de er til selskab.
- Han siger, at han hver gang leder forgæves efter mig og min gamle kontur og bliver overras­ket over, at han nu skal finde mig ude på dansegulvet, siger Mette med et meget bredt smil.

Hun er 37 år, advokat og vant til at holde facaden i retten, men hun kan slet ikke skjule, at hun er glad for den nye Mette. Stolt over, at manden er stolt. Og lykkelig over omsider at være sluppet ud af den knibtang, der hedder "madglad" og "motionshader".
Læs også: - Jeg var så besat af fitness, at jeg fik en spiseforstyrrelse


Det er Lottes skyld

Forklaringen på Mettes forvandling hedder Lotte Hornemann Søjborg.

For det er i Lottes center, Your Healthy Life, i Hillerød, at Mette omsider har forstået, at motion ikke behøver være lutter selvpineri. Glemt er fortidens møder med selvtillidsnedbrydende spejlvægge i fitnesscentre - her i Lottes lyse lokaler i industrikvarteret på Vølundsvej har Mette opdaget, at motion kan gå hånd i hånd med grin, sved og godt kammeratskab. At man ligefrem kan se frem til næste gang.
Læs også: Dorte tissede i bukserne i otte år

20 kilo er forsvundet

- I virkeligheden har jeg tabt mere end 20 kilo, men muskelmasse er jo tungere end fedt, siger Mette og banker en stor tung hammer ned i et stakkels traktordæk. Rytmisk skifter hun hånd, så belastningen fordeles, og alle muskelgrupper tilgodeses. Den nye Mette er kommet for at blive.

Træning, der virker

Træningen i Lottes center foregår ikke efter en bestemt fitness-religion, men bygger på de øvelser, som hun af erfaring ved, virker. Og de må meget gerne kalde på smilet undervejs.
Your Healthy Life fungerer som et almindeligt center, hvor der både er hold og individuel træning. Løbende tilbyder hun slankecamps, hvor deltagerne er med i et intensivt 10-ugers forløb. Hun har også tilbud til for eksempel overvægtige børn og nye mødre. Du kan læse mere på yourhealthylife.dk.


På slankecamp

Sammenlignet med Mette er Lotte en total motionsfreak og har været det alle sine dage. Hun er 42 og arbejdede indtil for et par år siden som produktionsingeniør og leder. Men en dag satte en slem omgang stress en stopper for det arbejdsliv, hun havde kendt hidtil. En klog veninde og en lige så klog ægtemand fik hende ind på idéen om i stedet at gøre sin hobby til sin levevej - og hendes hobby har om noget være at dyrke og instruere andre i fitness og crossfit.

- Jeg har aldrig selv været overvægtig, men jeg kunne jo se, at hver gang der kom en ny, der havde en lidt atypisk facon, gik der ikke lang tid, før vedkommende faldt fra igen. Måske følte de et pres fra de andre i centret, måske var der deres eget selvværd, der spillede dem et puds. Under alle omstændigheder kunne jeg godt tænke mig at lave et sted, hvor motionen føltes sjov for alle fra dag ét - og et sted, hvor der var det samme gode miljø, som man kender fra sportsklubberne i gamle dage. Folk skulle ikke føle, at de var bagud på point, allerede når de kom ind fra gaden, siger Lotte om de tanker, der fik hende i gang.

Startede i kælderen

I første omgang lavede hun træning og slankecamp hjemme i sin egen kælder i parcelhuset i Espergærde, men siden april i fjor har hun haft centret i Hillerød. Her er ingen skræmmende spejlvægge, omklædningsrummet er blot et afskærmet hjørne (folk klæder alligevel om derhjemme), og fremfor alt er der en atmosfære af "hej med dig" og highfive til dem, der lige giver den et nøk mere end sidst.

Som Lotte slår fast: - Centret her er for alle: hængerøve, bildæk, farmorarme, slikmunde, dobbelthager, slapsvanse og sofaholics i alle aldre. De eneste, der ikke kan blive medlemmer, er nullermænd.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.