Louise er helt vild med rovfugle

Mandag, 31. august 2009
af Redaktion
Under sin uddannelse som falkoner skrev Louise Ramstrup projekt om at skabe Bornholm Rovfugleshow. Den idé var både hendes mand og banken med på. Så, som sagt, så gjort …
Foto: Kim Thurmann
Foto: Kim Thurmann

Rovfugleshow

Læs mere om Bornholms Rovfugleshow

Den kommer i lav højde og fuldkommen lydløst. Først da den er lige bag os, mærker vi et svirp i luften fra dens enorme vindefang. En imponerende, hvidhovedet havørn, der er længere fra vingespids til vingespids end en køkkendør.

Fascineret af ørne
Vi er til rovfugleshow hos Louise og Martin Ramstrup i Nyker mellem Hasle og Rønne på Bornholm. - Jeg har altid vidst, at jeg ville være dyrepasser. Da jeg så kom i praktik i et ørnereservat i Nordjylland, blev jeg mere og mere fascineret af de store rovfugle og bestemte mig for at blive falkoner, fortæller Louise, 29. I ørnereservatet fandt hun hurtigt sammen med en anden elev, Martin Ramstrup og parret blev gift i maj 2006.

Louise og Martin har haft Bornholms
Rovfugleshow i tre år, og de er blevet
godt modtaget på øen. Louise var gravid
med Mikkel, da de flyttede fra Nordjylland.
Siden er lillebror Emil på otte måneder
kommet til.

Skrev projekt om rovfugleshow
Da Louise skulle bestå sin afgangseksamen, valgte hun at skrive et erhvervsprojekt, der gik ud på at etablere et rovfugleshow i et turistområde, og hun brugte Bornholm som model. - Mine lærere tog godt imod min opgave, og så kunne jeg jo lige så godt gå videre med den til banken, griner Louise. Da Louise og Martin flyttede til Bornholm, havde de seks rovfugle. Men nu har de 30 forskellige falke, ugler og ørne. Jobbet er ikke helt ufarligt og giver nogle knubs fra de store fugle.

En havørn i ansigtet
Kun en enkelt gang har Louise haft en oplevelse, der virkelig forskrækkede hende. - Jeg skulle ind til en stor havørn, og Martin havde advaret mig om, at jeg ikke skulle fjerne blikket fra den. Det gik også udmærket. Men idet jeg trådte over dørtrinet, kiggede jeg ned et kort øjeblik. Og bang! Havde jeg havørnen lige i ansigtet. Men jeg blev heldigvis reddet af mit store plastikhårspænde, fortæller Louise. Men der skal mere til at skræmme hende, og i morgen vil den store havørn atter svæve majestætisk over Nyker.


Louise er helt vild med rovfugle

Af Anne Kjøge

Læs også:
Romantisk bryllup på Ærø