Mikkel Beha Erichsen: Min kone skælder mig aldrig ud

Fredag, 30. januar 2009
af Foto: Birger Vogelius og privat
Tæt på tv-værten Mikkel Beha Erichsen, der er søn af eventyreren Troels Kløvedal og tv-redaktøren Marianne Kjær og lige fra barnsben selv har lavet tv. Drømmejobbet fik Mikkel Beha Erichsen dog først sidste år, da ”Go’ aften Danmark”, som hans mor i sin tid udtænkte til TV 2, manglede en vært.
Jeg jokede tit med, hvor ærgerligt det var, at ?Go? aften Danmark? havde så dygtig en vært, fortæller Mikkel Beha Erichsen, som pludselig alligevel fik hul igennem til sit drømmejob, da Hans Pilgaard trængte til at koble af.Foto: Birger Vogelius og privat
Jeg jokede tit med, hvor ærgerligt det var, at ?Go? aften Danmark? havde så dygtig en vært, fortæller Mikkel Beha Erichsen, som pludselig alligevel fik hul igennem til sit drømmejob, da Hans Pilgaard trængte til at koble af.Foto: Birger Vogelius og privat

Hvor står du i dit liv lige nu?
Præcis i midten! Jeg er 42 år og har tænkt mig at blive lidt ældre end gennemsnittet, så det kommer nok til at passe udmærket med, at jeg bliver 84.

Hvad er det værste, du har oplevet?
- For et par år siden mistede jeg min mor, som var redaktør på TV 2. Og døden rammer som bekendt uretfærdigt: Hun levede sundt, cyklede på arbejde og hverken røg eller drak. Og så skulle hun blive ramt af en uhelbredelig kræft. Hun og jeg var ikke bare mor og søn, men også venner og kolleger og i det hele taget tæt på hinanden i hverdagen. Hun efterlod et stort tomrum, da jeg ikke mere kunne vende alt mellem himmel og jord med hende.

En toårig Mikkel til søs med farmand Troels. Den dag i dag er Mikkel tydeligt arveligt belastet: Han er selv bådejer og holder mest af fritidsinteresser, der involverer det våde element.

Hvilket barndomsminde har gjort størst indtryk på dig?
- Jeg var ti år, da jeg første gang sejlede med min far rundt i Stillehavet helt præcist i Fransk Polynesien. Jeg var det eneste barn om bord. Og omgivet af voksne og i et fremmed land lærte jeg lynhurtigt at dykke, skyde fisk og meget andet spændende.

Hvem har betydet mest for dig?
- Jeg var 20 år gammel, da jeg mødte Marian og var sikker på, at hun skulle være kvinden i mit liv. Og det blev hun. Det kan man vist roligt kalde kærlighed ved første blik. Og hun er den dag i dag verdens sødeste kone. Hun skælder mig aldrig ud.

Hvordan slapper du bedst af?
- I højt gear. I hvert fald duer jeg ikke til at stene foran fjernsynet. Jeg skal lave noget, hvad enten det er at kløve brænde, save, bygge eller kravle op i masten på min båd og skifte en lanterne. Det bedste, jeg kan gøre for mig selv en lørdag morgen, er at tage ud i Isefjorden og kitesurfe.

I næste uge har du været vært på "Go' aften Danmark" i et år. Hvordan har det været?
- Faktisk er "Go' aften" et historisk program for mig: Min mor opfandt det for seks år siden, mens hun var faktachef. Lige fra begyndelsen har jeg fulgt det tæt og kommenteret og diskuteret det med hende hver aften. For mig som vært var det et drømmeprogram. Men dels var Hans Pilgaard den perfekte vært. Og dels var det min mors program, og det skulle jo ikke ligne nepotisme. I dag, hvor hun ikke lever længere, er den problemstilling selvsagt uaktuel. Og da jeg læste i en avis, at Pilgaard stoppede som vært, skrev jeg straks en mail til TV 2.

Af Johan Isbrand

Se mere om Mikkel Beha Erichsens arbejde på Go' Morgen Danmark

BLÅ BOG:

Fulde navn: Mikkel Beha Erichsen
Født: 11. august 1966 på Nørrebro
Bopæl: Sydhavnen, København
Stilling: studievært
Ægteskabelig status: gift med Marian
Børn: Emil, 18, Theis, 16, og Alfred, ni år

Læs også:
Søren Vejby: Det er svært at få armene ned