Min have er mit paradis

Onsdag, 2. september 2015
Mary Steengaard, foto: Finn John Carlsson
Hele livet har natur haft Ole Pedersens altoverskyggende interesse, og det er hans have i Karise et tydeligt bevis på. Blandt utallige smukke bede blomstrer også et helt specielt mindebed, Ole lavede til sin elskede afdøde kone Anne.

Lille Ole var lidt anderledes end mange af sine jævnaldrende venner. De fleste af dem havde travlt med at gå til fodbold og dyrke en masse drenge-lege.

Men hvis man skulle finde Ole, blev man nødt til at lede et helt andet sted end på fodboldbanen.

– Allerede som 10-årig elskede jeg at vandre omkring ude i naturen, fortæller den 61-årige gartner, der har dedikeret hele sit liv til blomster og planter.

Kan selv bestemme

I den 8.000 kvadratmeter store have på Oles landsted i Karise kan man hvert år, når Haveselskabet arrangerer ”Åben Have”, ved selvsyn opleve, hvordan tusindvis af planter får lov til at boltre sig og blomstre det bedste, de kan.

– Jeg fandt denne lille perle af et bondehus med udsigt til flere sider. Så kunne jeg få lov til selv fuldstændig at bestemme, hvad og hvordan der skulle plantes og såes, og samtidig var jeg så heldig at få job som kirkegårdsgartner på Karise kirkegård, så det var helt fantastisk.

Læs også om Elke og Bjarne, der elsker både hinanden og deres kolonihave

Endnu mere fantastisk var det, at Ole simpelthen også mødte sit livs kærlighed i kirkemiljøet.

– Anne og jeg fik mange gode år sammen, men desværre døde hun for fem år siden,og det slog mig helt ud.

Giver god mening

Interessen for naturen har en stor del af æren for, at Ole er kommet ovenpå igen efter hans elskede Annes død.

– Det giver så god mening for mig at gå herude og se, hvordan alting gror. Naturen er ligeglad med verdens gang, den bugner bare, når man behandler den med omtanke, og at pusle rundt blandt alle mine planter gør mig altid i godt humør.