Mor er fuld af glæde og musik

Tirsdag, 21. juli 2015
af Mary Steengaard, foto ogfilm: Lars Horn
Både under sorg og glæde har mor Bente evnen til at dele sin glæde, gode humør og musik. Se filmen sidst i artiklen.

Da Jytte i 2009 mistede sin søster, var der kun én ting, der forhindrede hende i at gå helt ned med flaget.

– Min mor, som er det sødeste og stærkeste væsen i verden, holdt mig simpelthen oven vande, fortæller den 53-årige musiklærer og organist, der næsten ikke kunne bære tabet af sin søster.

Skønt Jyttes 81-årige mor, Bente, selv skulle kæmpe med sorgen over at have mistet sin datter, formåede hun at ”sætte sig selv på standby” for at hjælpe Jytte. Derfor er bente nu blevet indstillet til årets guldhjerte af sin datter.

Læs også: Kender du en med et hjerte af guld?

Stort tab

– Jeg led virkelig hårdt under tabet, for vi tre, min mor, min afdøde søster, Inga, og jeg var ligesom en treenighed. Vi boede i gåafstand fra hinanden her i Thyborøn, og vi var altid sammen. Hver evig eneste dag rendte vi sammen enten hos hinanden til en kop kaffe, eller vi tog ud at bade eller shoppe.

Efter tabet af Inga, sørgede Jyttes mor for, at de begge stadig foretog sig en masse sammen. Og oven over alle andre aktiviteter stråler én helt speciel.

– Musikken! Min mors musikalske gener har givet alle os fire søskende den gave både at kunne spille og synge, og det er nok det, vi allermest har tilfælles alle sammen.

Fuld af krudt

Og mens Bente henter sin harmonika, fortæller Jytte om nogle af sin mors andre gøremål.

– Hun cykler tit til stranden med kaffe og boller til os andre, hun går på it-kursus med en veninde, hun skriver lejlighedssange, hun er på Facebook og mailer med familie og venner, og hun har selvfølgelig også en mobil, så hun kan sms’e med sine børnebørn.

Læs også: Tina sagde ja til at opdrage sin nevø, der ikke er som andre drenge. Derfor har hun et hjerte af guld

Stolt mor

Men nu skal Jytte på plads foran klaveret og sangen vælges, og Bente smiler lidt stolt.

– Jytte har jo skrevet og komponeret mange sange, og jeg synes, vi skal tage én fra den ”Mor/barn Sangbog”, hun fik udgivet for nogle år siden.

Kender du en med et hjerte af guld? Så skriv til guldhjerte@familiejournal.dk

Syng for mig, mor

Familie Journal er helt enige, og mens vi læner os tilbage og nyder tonerne til ”Syng en sang for mig, mor” og samtidig slubrer Bentes hjemmelavede hindbærkage i os, får vi selv lov til at føle den glæde, Jyttes mor er så god til at strø omkring sig.