Mormor er cool

Lørdag, 26. maj 2012
af Greta Johannsen
Lajla Hübner mistede sin datter, men nåede at love hende, at hun altid ville være der for sine to børnebørn. Det løfte har hun holdt – og derfor synes Sara, at Lajla er den allerbedste bedste
Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting

Sara var otte år og hendes lillesøster, Anna, fem år, da deres mor, Linda, døde af kræft. Pigerne mistede deres mor, der var alene med dem, og Laila mistede sin ældste datter.

Mormor beskytter
- Da Linda blev syg, gik det hurtigt. Pigerne var jo små, men jeg syntes, de havde ret til at vide, hvad der skete med deres mor, så de var med på sygehuset så tit som muligt. Det var svært for dem at se deres mor så syg og svag, men det ville have været værre, hvis de ikke havde været sammen med hende. For mig var det vigtigt at vise pigerne, at det ikke er alt her i livet, der ender lykkeligt som i eventyrene. Til gengæld skulle de også vide, at mormor og morfar altid ville være der.
Da pigernes mor døde, flyttede de ind hos deres moster, hendes mand og deres to børn - ikke langt fra mormor og morfar. Det er nu 12 år siden. Pigerne husker ikke længere deres biologiske mor så godt, men de ved, de havde en god barndom.

Med på den værste
I dag bor Sara hos mormor - morfar er efter en ulykke flyttet på plejehjem, og lillesøster bor stadig hjemme.
- Mormor er bare cool, synes Sara. Hun er god at snakke med, og så er hun ret glad for musik. Når der kom noget god musik i radioen, så vidste jeg bare, at mormor steppede rundt. Det må Lajla medgive sit barnebarn: - Jeg elsker bare alt den vilde musik, som de unge hører, så jeg kan såmænd godt flippe ud og give den hele tanden inde på stuegulvet, for hvad pokker… Livet er også en dans på roser. Somme tider.
Den ene er 21, den anden er 67. Mormor er rævestolt af sit barnebarn, der har kæmpet sig gennem fire ordblindeskoler og bestod hg eksamen sidste sommer. Nu er Sara i gang med uddannelsen til social- og sundhedshjælper, som skal være et springbræt, så hun senere kan uddanne sig til fysioterapeut.
Snart flytter Sara og hendes lillesøster i lejlighed sammen - og selvfølgelig i samme kvarter som mormor - for hvis der er noget, de gør i familien Hübner, så er det at holde sammen. Det har mormor nemlig lært dem.

Kender du den bedste bedste? Så deltag i konkurrencen her

Læs også:
Det bliver godt igen
Mormor til to på samme dag