Blev mormor to gange på samme dag

Fredag, 2. september 2011
af Anne Kjøge
Søstrene Bettina og Annette syntes det var sjovt, da de opdagede, at de skulle føde samtidig - men mormor fik travlt
Foto: Henrik Bjerg
Foto: Henrik Bjerg

- Jeg stod ude i Annettes forhave og hamrede storken i jorden. Pigerne havde jo ellers sagt, at det var dumt, at jeg havde købt to. "Vi føder da ikke på samme dag - den kan vel genbruges", mente de.
- Men bedst som jeg satte storken fast hos Annette, ringede Bettina, fortæller mormor Anni.
Hun er mor til Annette Enevoldsen og Bettina Kristensen, og døtrene har skænket hende syv børnebørn. Men de to senest ankomne fik de store følelser til at flyde over hos deres mormor.

To på samme dag
Annis to døtre fødte med ganske få timers mellemrum, og så fik mormor travlt med at fiske lommetørklædet frem - og finde en afløser til sin pølsevogn i Esbjerg.
På terminsdagen klokken halv fire om morgenen - sankhansaftens dag 2008 - fødte Annette en lille, velskabt pige på Esbjerg Sygehus. Hun var stadig på fødestuen med blodpletter på gulvet og med et træt og forpustet ansigtsudtryk bag smilet, da hendes højgravide storesøster kom på barselsvisit.
Da Bettina trådte ind af sin egen hoveddør et stykke tid efter, gik også hendes vand. Selv samme jordemoder tog imod Bettina på sygehuset, som var der tale om en slags søsterligt samlebånd - men fordi hendes vagt sluttede, måtte hun lade en kollega tage imod Alexander. Og mormor Anni måtte igen finde en afløser til sin pølsevogn.

Rørt mormor
Det lykkedes for mormor Anni at få styr på både den ene og den anden stork og at finde en afløser - men det blev bestemt en dag, Anni aldrig glemmer.
De to mindste ses ofte, for familierne bor ti minutters kørsel fra hinanden i udkanten af Esbjerg. De to tre-årige kommer dog ikke til at gå i hverken børnehave eller skole sammen, og deres barnedåb blev da også holdt hver for sig på to forskellige datoer.
- Det var så fint at se dem i kirken, siger Anni og indkasserer straks et par drilagtige smil fra sine voksne piger.
- Ja, ja, ja, indrømmmer hun gemytligt. - Der sad mormor igen og tørrede øjne...

Har du oplevet sjove eller pudsige datosammenfald? Så fortæl os om det i kommentarfeltet herunder...