Næsehornet Sudan søger date

Søndag, 7. maj 2017
af redaktionen, foto: Panterstock, All Over Press
Sudan er et 43-årige gammelt næsehorn, og han er helt speciel. Han er nemlig verdens sidste hvide han-næsehorn, så nu søger han en mage.
Næsehorn søger mage

"Jeg er en ener. Nej, seriøst. Jeg er det sidste hvide han-næsehorn på hele Jorden (...) Jeg elsker at spise græs og hænge ud i mudderet. Ingen problemer. Jeg er 183 centimeter høj og vejer 2.268 kilo, hvis det har nogen betydning (...) Det er ikke min mening at være for direkte, men min arts skæbne afhænger bogstaveligt talt af mig."

Quiz: Hvad ved du om vilde dyr?

Sådan lyder teksten på en helt oprigtig datingprofil, som dyrepassere på Ol Pejeta Conservancy i Kenya har lavet for deres firbenede ven.

En sørgelig historie

Profilen er selvfølgelig lavet i sjov - men situationen er ret alvorlig. Sudan er nemlig én ud af kun tre nulevende hvide næsehorn af den nordlige underart Ceratotherium simum cottoni, tilbage på denne jord. Og eneste mandfolk.

Med datingopslaget, som er lavet på det sociale medie Tinder, håber man at skabe opmærksomhed omkring den akut truede dyreart, samt indsamle 60 millioner kroner til udvikling af fertilitetsbehandlinger til næsehorn, da dette ikke allerede findes.

Se mere her (engelsk) >>

Eller besøg Ol Pejeta Conservancy's hjemmeside her (engelsk) >>

Kilde: Metroxpress og Ol Pejeta Conservancy

Læs også: I Cirkus Benneweis elsker vi dyr

Sådan dater næsehorn

I 2013 skulle næsehornshannen Shaka, som bor i Knuthenborg Safaripark, for første gang på date med hele to "kvinder", Bodil og Berta. Om daten endte med kærlighed eller slagsmål, kan du se her: