Netdating: Vi passer bare så godt sammen

Fredag, 29. januar 2010
af Redaktion
Lotte havde været enke et par år, da hendes veninde præsenterede hende for netdating. Netdating lå Lotte fjernt, men allerede ved det første møde med en mandlig dater var der tale om kærlighed
Det var næsten kærlighed ved første blik, da Lotte og Egon mødtes første  gang, og efter toethalvt år er følelsen af samhørighed kun vokset. Foto: Flemming Nielsen
Det var næsten kærlighed ved første blik, da Lotte og Egon mødtes første gang, og efter toethalvt år er følelsen af samhørighed kun vokset. Foto: Flemming Nielsen

Klokken er fem minutter i ti tirsdag formiddag, og Lotte nærmer sig med let bankende hjerte det berømte mødested under uret på Københavns Hovedbanegård. Lotte genkender med det samme Egon, som hun flittigt har skrevet med på dating.dk de seneste 14 dage. Egon, derimod, har ikke set noget billede af 59-årige Lotte i forvejen. Så da Lotte lidt genert nærmer sig ham, må han spørge lige ud, om hun er den kvinde, han synes, han allerede har lært ret godt at kende pr. netkorrespondance.
- Da hun svarede ja, tænkte jeg bare, at dér var jeg heldig, smiler 64-årige Egon Vilsgård, der blev alene som 51-årig, da hans kone døde af brystkræft.

Et sidste forsøg
I modsætning til Lotte Just Nielsen havde Egon god erfaring i at date på nettet:
- De fleste kvinder mødte jeg kun én gang, og dem, jeg gerne ville have, ville ikke have mig eller omvendt.
Egon blev så træt af frugtesløse møder, at han besluttede, at han kun ville forsøge én eneste gang mere, og så skulle det være slut.
- Det var mit store held! siger Lotte, som slet ingen netdatingerfaring havde, da hun fik kontakt med Egon.


- Hvor mødes man ellers i vores alder? spørger både Lotte og Egon, som begge udnyttede tidens trend med netdating

Alene i over to år
- Jeg havde været alene i lidt over to år efter, at min mand døde, og jeg var ikke specielt udfarende med hensyn til at finde en ny mand, fortæller Lotte.
Ved venindens hjælp fik hun omsider oprettet en profil på dating.dk og hun havde kun lige nået at oprette den, da hun blev kontaktet af Egon.
- Jeg husker mest, at hun nævnte i sin profil, at hun godt kunne lide at sidde i sengen søndag morgen med morgenkaffe og aviserne, og det syntes jeg lød rimeligt godt.
- Jeg kunne jo se på det foto, Egon havde lagt ind, at han var en pæn mand, og vi skrev flydende og nemt sammen om alt muligt.

- Efter fire-fem dage foreslog Egon, at vi skulle ringe og tale rigtigt sammen, så det gjorde vi. De er begge enige om, at det er en god idé at ringe sammen, inden man aftaler et møde.
- Meget afsløres ved en samtale, siger Lotte. - Måden, man taler på, bander man meget, afbryder man, forstår man at lytte osv.

Nyder livet og hinanden
Det første møde gik godt, og Lottes og Egons forhold udviklede sig hurtigt, og efter to-tre uger kunne de begge indvie de respektive familier i situationen.
- Vi har hver vores billige lejlighed og så bor vi på skift hos hinanden, forklarer Lotte. - Og hvem véd? indskyder Egon. - Når Lotte slutter sit job som økonoma i en vuggestue, kan det være, at vi sælger lejlighederne og køber noget sammen. Men indtil videre nyder vi bare livet og hinanden.

Af Mary Steengaard

LOTTE OG EGONS GODE RÅD

  • Find den rigtige dating-side. Der er mange at vælge imellem.
  • Vær forberedt på skuffelser og mist ikke dit selvværd.
  • Vær helt færdig med tidligere forhold og klynk ikke over en afdød ægtefælle.
  • Fælles interesser er godt at have.

Lotte Just Nielsen blogger på Familie Journal om små og store oplevelser i sit liv

Læs også:
Gammel kærlighed blev til sød musik

Læs mere
Netdating: Hvad vil kvinder have?