Niels Ellegaard: De lokale tager mig ofte for at være spanier

Mandag, 17. februar 2020
af Johan Isbrand, Foto: Gregers Overvad
”Vild med dans – The Musical”, der har premiere 22. februar på Østre Gasværk Teater, leger med tanke-eksperimentet om en fremtidig sæson af det populære tv-show, hvor almindelige ukendte mennesker for første gang får mulighed for at deltage. Niels Ellegaard spiller den tørlagte alkoholiker Thomas, der tilmelder sig for at vinde sin ekskone tilbage.
Niels Ellegaard ferierer ofte i Spanien, hvor han tit bliver taget for at være spanier

Er en "Vild med dans" -musical ikke en spøjs idé?

– Det er der mange, som tænker. Men vi lever i en musicaltid, og alle leder efter de storladne historier. Forestillingen bringer os ind i et miljø, som mange kender og kan forholde sig til. Det er en verden, hvor folk gennemgår en udvikling og får skrællet nogle lag af sig. Det er godt tv med potentiale til at blive tilsvarende godt teater. Man kommer ind bag personernes facade, og dermed kan publikum spejle sig i dem.

Hvorfor sagde du ja til opgaven?

– Idéen var sjov, og jeg kan lide at udfordre mig selv. Jeg er ikke den store musicaldanser eller -sanger og har tidligere kun medvirket i to musicals. Men jeg har været i heftig dansetræning for at nå det niveau, som hovedpersonen har i slutningen af forløbet.

Hvad er det bedste ved dit job?

– At formidle historier, som folk kan blive rørt af, og som beskæftiger sig med, hvad det vil sige at være menneske. Det er der brug for i en konfliktfyldt verden, og det er også den slags historier, jeg selv helst vil se og høre. Det er ofte i det lette og banale, at man finder dybder, man ikke regner med. Historierne prikker til nogle følelser, og man får noget ekstra med hjem som tilskuer.

Mød "Vild med dans"-dommeren Marianne Eihilt her.

Og det værste?

– At jeg arbejder, når alle andre har fri. Men jeg er ret god til at kigge fremad og planlægge, når der er udsigt til store mærkedage og fester, såsom min brors kommende 60-års fødselsdag. I forbindelse med begge mine børns konfirmationer sørgede jeg for at få skrevet ind i min kontrakt, at jeg kunne holde fri de pågældende dage. Jeg har altid været typen, der fokuserer på det, der kan ændres på, frem for at bekymre mig om alt det, der ikke kan.

Har du et favoritrejsemål?

– Faktisk har vi været på Mallorca syv gange i løbet af syv år. Min familie driller mig dog med min hang til at bryde vaner. Jeg insisterer for eksempel på at bo et nyt sted hver gang. Jeg er generelt glad for Spanien. Jeg føler mig simpelt hen hjemme der, og de lokale tager mig ofte for at være spanier og henvender sig til mig på spansk. Jeg venter for tiden på svar fra My Heritage om, hvor i verden mine gener stammer fra. Og jeg skulle blive meget overrasket, hvis ikke der er en god del spanier i mig.

Hvor vild er du selv med dans? Tag vores "Vild med dans"-test.

Hvad ville du være, hvis du ikke var blevet skuespiller?

– Musiker. Jeg spillede trommer som ung. Og da jeg kom på ungdomshøjskole, blev jeg involveret i korsang, som jeg ellers aldrig havde kunnet forstå meningen med. Det var fantastisk, når 20 mennesker ved fælles hjælp løftede et musikstykke op og fik det til at lyde, som om der ikke var 20, men 100 stemmer. Jeg har i øvrigt dyb respekt for musikere, for jeg ved, hvor meget de skal øve sig for at få det til at swinge.

Hvad er dit råd til et ungt menneske, der vil være skuespiller?

– Gå i gang med at lave noget. Det gjorde jeg selv. Efter højskolen ville jeg gerne lave teater. Og så cyklede en kammerat og jeg ellers rundt og lavede gadeteater. Du skal bare springe ud i det og ikke gå og vente på, at nogen spørger dig.

Mød skuespiller Jesper Asholt, der har medvirket i en hel stribe musicals.