Niels Olsen er ”Far til fire”

Onsdag, 27. januar 2010
af Redaktion
Niels Olsen har løftet arven efter Karl Stegger og elsker at filme med sine ”Far til fire”-børn. – Men det er hamrende upraktisk, at vi altid skal gøre det i sommerferien. Da skulle jeg jo være sammen med min egen datter, siger den travle skuespiller
Foto: Birger Storm & All Over
Foto: Birger Storm & All Over

Far er blevet mere kikset. Før var han sød og hyggelig, måske i knibe, men aldrig værre, end at han selv kunne holde kursen. Nu må børnene i højere grad holde ham på sporet, og det gør de så. Søs, Ole, Mie og Lille Per gør i hvert fald deres bedste, siger Niels Olsen og ser ikke ud til at have det fjerneste imod at optræde kikset. Tværtimod.

GRATIS DVD

Få "Far til fire" på dvd med Familie Journal i uge 5

Far til fire i fire film
I de seneste tre, snart fire "Far til fire"-film har Niels Olsen haft tjansen som far. En egentlig hovedrolle kan man ikke kalde den, for handlingen er i lige så høj grad bygget op om børnene. Præcis, som det var tilfældet med de oprindelige otte "Far til fire"-film, der blev indspillet i 1953-61.

Skal man endelig trække en figur frem, må det blive Lille Per. - Det er helt fantastisk, som den dreng kan sige replikker, siger Niels om sin ganske unge medspiller Kasper Kesje.

Niels Olsen, som far er jeg ingen superhelt

Filmer i sommerferien
- Vi plejer at sige god sommerferie og klar til optagelse! Vi skal jo tage hensyn til deres skoler, og det passer så i øvrigt meget godt med, at solen altid skinner i "Far til fire". Men for mig er det hamrende upraktisk, for jeg vil da hellere have fri og være sammen med min egen datter i ferien.

Men nej, nej, far er ude og spille god far sammen med nogle andre børn hele sommeren, tilføjer han med et skævt grin, der gør det klart, at så ondt skal man nok heller ikke have af hverken ham eller hans 12-årige datter Rosa.

I de nye film spilles Søs af Carla Mickelborg, mens de øvrige børneroller er besat af Kasper Kesje (Per), Kathrine Bremerskov Kaysen og Jakob Wilhjelm Poulsen (Mie og Ole). Jess Ingerslev har rollen som onkel Anders

Ingen superfar
- Men mit arbejde gør, at jeg absolut ikke selv føler mig som nogen superfar. Og Joy (Niels Olsens kone Joy-Maria Frederiksen, red.) er jo også skuespiller, så vores liv skal mere stykkes sammen. Og når der virkelig er pres på, har vi heldigvis en rigtig god familie, der kommer os til undsætning, siger den gæve skuespiller, der fylder 50 år 8. marts.

I "Far til fire gi'r aldrig op" kæmper han sig imidlertid super veloplagt gennem ikke diverse, men de værste strabadser …

Af Anne Kjøge

Læs også:
Vind Far til fire-pakke med biografbilletter og bamser