På Samsø fandt de tid til familien

Torsdag, 3. juli 2014
af Katrine Sivkær Pettersen, foto: Gregers Kirdorf
På Samsø har de fundet roen, hinanden, nostalgien og et trygt paradis for 3-årige Agnes. Morten Korch-idyllen blev til virkelighed for parret fra fastlandet. På gården i tanderup har familien åbnet deres egen vintageforretning, hvor de sælger tøj med nostalgi og en historie.
Foto: Gregers Kirdorf
Foto: Gregers Kirdorf

- Ej, du giver mig dårlige nerver, griner Rikke til 3-årige Agnes, der er klatret op på rækværket på terrassen. Agnes ser over på mor, og smilet afslører, at hun ved, at hun ikke bør kravle op i højderne.

Agnes' nysgerrighed på livet smitter. Hun hopper ned og skynder sig over i sandkassen, hvor hun er i færd med at bage sandkager til det opdækkede bord i haven på Samsø.

Kender du Samsøvalsen? Find sangen her

- Da vi flyttede herover, var der mange øboere, der fortalte os tilflyttere, at der ikke skulle mere end en vinter til, før man var parat til at flytte tilbage til fastlandet. Men vi elskede det. Vi havde det hele for os selv, fortæller mor Rikke.

Magi i luften

For fire år siden valgte 29-årige Rikke og Jesper på 32 at rykke teltpælene op og flytte til øen midt i Danmark. For på Samsø fandt de noget magisk, der overbeviste dem om, at det var her, deres børn skulle vokse op.

Indtil videre er det Agnes, der regerer i sandkassen, men de vil gerne have flere. På gården i Tanderup har de fundet deres eget lille paradis.

Fællesskab

Vinterhalvåret er mere stille end sommersæsonen, og ølivet var i virkeligheden mest Jespers drøm. Rikke var den skeptiske. I begyndelsen.

- Jeg var loren ved det, for jeg er generelt lidt bange for at tage de store skridt. Der er Jesper mere spontan, fortæller Rikke, der i dag er lykkelig for deres beslutning.

Selv om de ældre på øen har prøvet at dysse deres glansbillede af et Morten Korch-samfund lidt ned, mener de stadig, at ølivet har nogle af de samme værdier.

Er du dus med Morten Korch? Test dig selv i´vores sjove quiz her

- Jeg synes, jeg kan genkende fællesskabet, nærværet og ånden, der var engang. Vi hjælper hinanden, og det gode ved nøjsomhed har vi også snakket meget om.

- Vi behøver ikke nyt tøj eller den nyeste telefon. Det gør os ikke lykkelige. Det, der gør os lykkelige, er at have hinanden, lyder det fra Rikke.

Om sommeren åbner Rikke, Jesper og Agnes døren til deres vintagebutik, Morfars Moustache, i Tanderup.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.