Peter Viskinde på turné

Lørdag, 13. februar 2016
af Johan Isbrand Foto: Toke Hage
"Grundstof" hedder det album, som Peter Viskinde udgav i efteråret, og det er samtidig titlen på den turné, som har har gang i lige nu

Familie Journal har mødt Peter Viskinde, for år tilbage med i gruppen Big Fat Snake. Han er lige startet på en turné.

– Jeg har netop indspillet en ny sang med titlen ”Find hinanden nu”, som jeg har valgt at præsentere på turen, men ellers handler det om sange fra min indre hitlis­te og de numre, der har været hjørnesten i min egen karriere, såsom ”No Peace Like in Heaven”, der blev et gennembrud for Big Fat Snake, og den vellykkede Malurt-sang ”Mød mig i mørket”, som så dagens lys i 1981, hvor jeg blev far for første gang, og som dermed blev lydsporet til den del af mit liv.

Se billederne fra den store dansktopfest i Herning

Møder publikum

Hvad er det bedste ved at være på turné?

- Det er min chance for at møde dem, der lytter til min musik. I disse download- og streaming-tider aner man ikke, hvem man rammer, eller om der er 500 eller 150.000 mennesker, der lytter med. Jeg spiller typisk på små steder for 200 tilskuere ad gangen, og det er derude, det hele bliver håndfast og konkret. Det er altid spændende, hvilke reaktioner man får fra folk.

Og det værste?

– Det findes ikke i mit job. At spille og male er ting, jeg har kastet mig over, fordi det var de attraktive beskæftigelser for mig. Der er også hård konkurrence og mange om buddet, men det er de ting, jeg brænder for.

Læs mere om Peters bedste kulturoplevelser, hans hobbies, kæledyr og andet godt i Familie Journal nummer 7, den 15. september.

Læs om Olsen-bror Noller, som er gået solo