Philip er mit mirakel

Tirsdag, 15. marts 2016
af Helle Lyngbo, foto: Maria Tuxen Hedegaard
29-årige Sabine Witt Eriksen er født med Turner Syndrom og har i mange år ment, at hun ikke ville kunne få børn uden hjælp. Og da hun blev undersøgt af lægerne efter fødslen, var det faktisk svært for dem at forklare, hvordan hun overhovedet havde været i stand til at blive gravid.
Sabine er født med Turner syndrom, men blev alligevel gravid
Det burde ikke kunne lade sig gøre, men med en ni kilo tung charmetrold siddende i skødet er beviset uomstødeligt. – Philip er et mirakel. Og så er han i øvrigt også verdens gladeste baby, siger 29-årige Sabine Witt Eriksen, Fredericia, med en stolthed så smuk og så massiv, at den næsten kan skæres ud i firkanter. Sabine er Turner-pige, og normalt kan piger med netop den kromosomfejl ikke få børn. De bliver ikke ret høje, og nogle af dem har også andre udfordringer som for eksempel hjerteproblemer. Læs også: Anna har Potocki-Lupski Syndrom, men familien har fundet en særlig hjælp til hende

Turner-pige

Som barn vidste Sabine ikke, at hun var Turner-pige – det var først, da hun blev 15, og hendes mor insisterede på at få undersøgt, hvorfor familiens mellemste ikke voksede ret meget, at diagnosen kom for en dag. Den unge pige blev tilbudt både hormoner og benforlængelse, men takkede nej til begge dele. Hormonerne ville give vægt­øgning, og benforlængelsen er smertefuld, så Sabine ville hellere klare sig med sine 146 centimeter. Og det gik også fint. Sabine fik kærester, og hun passede sin skole. Da hun var midt i 20’erne, droppede hun præventionen, for nu gjorde det ikke noget, hvis der kom en lille én. Det gjorde der bare ikke. Læs også: Forældrekursus hjalp familie med at slappe af

Gravid ved et tilfælde

– Jeg konkluderede for mig selv, at jeg nok skulle have hjælp med at blive gravid, siger Sabine. Hun var så sikker på, at hun ikke kunne blive gravid ”af sig selv”, at hun sprang præventionen over, da hun for halvandet år siden datede en mand. Deres forhold løb hurtigt ud i sandet, men et par uger efter gik det op for Sabine, at hun – mod alle odds – var gravid! Abort kom slet ikke på tale, for selv om spørgsmålene stod i kø i hendes hoved, vidste Sabine, at hun ville passe på det lille liv, der voksede inde i hende.

Flere børn

Det var godt, at hun tog den beslutning, for da Philip kom til verden ved kejsersnit, opdagede lægerne, at hendes æggestokke er så bittesmå, at de faktisk ikke kan forklare, hvordan hun kan være blevet gravid. Det burde ikke kunne lade sig gøre. Læs også: I sneen kan vi føle os normale Sabine er så opfyldt af glæde over sit lille under, at hun ikke vil være skræmt over at skulle have flere børn – om end det nok bliver med hjælp i form af insemination eller adoption. – Står der en dag en rigtig sød fyr og gerne vil have to børn, så vil jeg ikke protestere over at gøre Philip til storebror, siger hun.