Prinsesse for en dag

Fredag, 24. februar 2017
Greta Johannsen
Karen Marie og Susanne elsker festkjoler, brudekjoler og konfirmationskjoler. Jo flere, jo bedre. Nu sælger de brugte kjoler til andre kvinder, der også elsker kjoler – og elsker at spare penge.
En prinsessedrøm består af svanedun, blonder, kniplinger, knitrende taft og noget slør – men den kan også være en enkel og elegant silkekjole. Drømme er forskellige, ligesom brudekjoler er det, men fælles for drømmene om den helt rigtige brudekjole er det, at det handler om den kvinde, der gerne vil se blændende smuk ud på den dag, hvor hun bliver gift. Læs også om Josephines store dag Derfor er hver eneste kjole noget ganske særligt – men desværre har de også tit en pris, der mange gange ikke er til at betale. Slet ikke hvis man også er en ung familie med små børn, der først og fremmest skal have barnevogn, legetøj og bleer. Så er det godt, at der findes sådan nogle steder som Susanne Grundvad Jessens og Karen Marie Olsens butik Dress4less2you i nærheden af Brørup. De to kvinder har åbnet en forretning, hvor man kan købe brudekjoler, konfirmationskjoler, gallakjoler. Kort sagt drømmekjoler til stort set det halve af, hvad kjolerne ellers koster.

Genbrugskjoler

Det kan lade sig gøre, fordi Susanne og Karen Marie tager kjolerne i kommission både for private og forretninger. Så kjolerne i forretningen kan altså både være en privat genbrugskjole eller en kjole fra en forretning, der ikke længere eksisterer. På den måde kan tøjet sælges billigere, og både sælger og køber kan gå glade hver til sit. Det var lige præcis sådan, Susanne selv gerne ville have købt sin kjole, dengang hun blev gift – og det satte endnu mere gang i tankerne om, at man da burde lave en festkjolebutik i Brørup, hvor hun bor. Jeg nævnte det for Karen Marie, og hun var med på idéen. Hun havde endda lidt plads tilovers, som hun sagde, fortæller Susanne. Læs også hvis du mangler en bryllupskage

Kjolemekka

Det må man sige. Karen Marie er landmandskone med rigtig mange hektar jord og bygninger, og samtidig har hun en stor familie. Så sammen med Susanne og hendes familie blev der lagt mange kræfter i at forvandle en tom hal til et vaskeægte kjolemekka. Ægtemændene lavede garderobestativer, mens alle andre hamrede og bankede, indrettede prøverum og pyntede op. En dag i oktober sidste år var den tomme længe på Lindknudvej i Brørup pludselig forvandlet til en overdådig kjoleforretning. Her er et kæmpe udvalg af kjoler til både gallafesten, brylluppet og konfirmationen – og ikke mindst: Der er god plads til at prøve de flotte kjoler på. Susanne og Karen Marie er selv lige så begejstrede for deres kjoler, som kunderne er det – for dem handler det meget om at dele kundernes glæde ved de smukke kjoler.

Råd til fest

– Hver kjole er jo unik, siger Karen Marie. Jeg blev selv gift for 27 år siden, og dengang havde jeg bestemt ikke en dyr kjole med slæb og blonder. Men det er da meget sjovt at pynte sig lidt en gang imellem, tilføjer hun lidt forsigtigt. – Vi synes, vores butik giver kvinder en chance for at finde lige præcis deres drømmekjole, men til en pris, de kan betale. For så bliver der jo også råd til at holde en fin fest, er de to enige om. Endnu er deres forretning så ny, at der ikke er økonomisk overskud i at handle med festtøj, men det er egentlig heller ikke meningen. – Vi kommer jo aldrig til at tjene store penge på det her, men vi har det godt med at kunne give den enkelte kunde en god pris, både når hun sætter sin kjole til salg hos os, og når en anden kunde får råd til at købe lige netop den kjole, hun gerne vil have. Så har vi det godt med at snakke med kvinderne, når de kommer og prøver kjoler. Og vi har det godt med, at vi er med til at bruge tingene én gang til, siger Susanne.