Se, hvor mange søskende vi har

Lørdag, 2. juli 2016
af Helle Lyngbo. Foto: Søren Lamberth
Simone og Jonas er to søskende ud af en stor, glad flok. Mød dem og deres forældre, Sille og Karsten, der er eksperter i logistik og planlægning

Sille var i mange år chef for en Netto-butik, og hun fik sig et godt grin, da en ny regionschef en dag kom og tilbød hende et ugelangt kursus i planlægning og logistik.

– Det er lige noget for dig, Sille!

– Øh, har du set i personalemappen, at jeg har seks børn?

– Joeh, men jeg troede, det var en fejl!

Sille var på det tidspunkt kun 26, og måske kan man ikke fortænke regionschefen i at tvivle på, at antallet af børn var korrekt noteret.

Men den var god nok – Sille havde Oliver, Sebastian, Kaya, William, Simone og Jonas – siden da er Emil og Sofia-Maria kommet til. Og hverken dengang eller nu har Sille eller for den sags skyld hendes mand, Karsten, haft brug for kurser i logistik.

– Jeg ku’ undervise på det kursus, siger Sille med et smørret grin.

Læs mere om Sille og hendes familie i Familie Journal i uge 27. Bladet udkommer mandag 4. juli 2016.

Læs også om Pia og Peter, der har ni børn

Sille syr selv bleerne

Sille har otte børn og syr selv stofbleer

Otte børn er ikke lig med nul fritid til forældrene.

– Det kræver bare planlægning, siger Karsten. For tiden bruger han det meste af sin fritid på at bygge huset om, mens Sille elsker at bure sig ind i sit lille syværksted og sy børnetøj og genanvendelige bleer, ammeindlæg, bind og rondeller.

- Da jeg læste om alle stoffer, der puttes i engangsbleer, fik jeg lyst til at sy stofbleer selv, siger Sille. Hendes bleer ligner til forveksling nutidens engangsbleer, men de kan vaskes og genbruges.

- Jeg lægger bare et lille stykke fleece ind i dem til at tage det værste, siger hun. Om natten får bleen et uldcover, hvori der enten er lanolin eller et vandtæt lag.

Masser af opskrifter: Strik til børn

Læs også: Ferie på en tømmerflåde