Vi elsker alle vores ni børn

Onsdag, 22. december 2010
af Redaktion
Pia og Peter Larsen har ni børn, og det er ikke ét for mange – heller ikke selv om de to mindste ikke er, som børn er flest. Alle børn fortjener kærlighed, mener mor Pia og er blevet indstillet til at få en af Familie Journals julekurve
Foto: Henrik Bjerg
Foto: Henrik Bjerg

Af Greta Johannsen

Nok har Pia og Peter Larsen mange børn, men der følger desværre ikke mange penge med. Samtidig er to af børnene født med et handicap.
Derfor syntes Pias veninde, Jeanette Thrane, at Pia og hendes familie kunne fortjene Familie Journals julekurv som en opmuntring til to mennesker, der holder virkelig meget af børn.

Som perler på en snor
Pia har gået hjemme siden 1991, og det var faktisk slet ikke meningen.
- Peter og jeg traf hinanden på en højskole for omtrent 20 år siden. Jeg var nyuddannet veterinærsygeplejerske, fordi jeg altid har været tosset med dyr.
Peter kom fra København og faldt omgående for den smukke, sorthårede Pia. Og så kom børnene bare dumpende som perler på en snor:
Kasper, der nu er 18, Josephine på 16, Jesper på 13, Jeppe på 12, Sophus på ti, Paw på otte, Zophia på fem, Aprilia på to et halvt og Filippa på et år.

Kan ikke leve af børnepengene
Men hvorfor har I egentlig fået ni børn?
- Det har rigtig mange mennesker spurgt os om. Det er ikke, fordi vi på nogen måde er religiøse, eller fordi vi tror, vi kan leve af børnepengene, som nogle mennesker lader til at mene.
- Det er bare blevet sådan, fordi jeg har nemt ved at blive gravid, og fordi jeg er meget imod abort for mit eget vedkommende. Det kunne jeg aldrig gøre, og hos os er hvert eneste barn velkomment. Også selv om det ikke er som de andre, siger Pia.

Det er meningen med livet
Peter siger, at hans kone kan få børn, dyr og planter til at gro bare ved at holde af dem. For hende er hvert nyt barn en gave, som hun er glad for.
- Som helt ung ville jeg have været dyrlæge, men det rakte min studentereksamen ikke til, så jeg blev veterinærsygeplejeske, og ja, så kom det første barn, og så var jeg egentlig solgt.
- At se et lille, selvstændigt menneske komme til verden og vokse ind i den - dét er meningen med livet. Og nej, jeg kunne aldrig fortryde, at vi har fået to handicappede børn. De er lige så unikke og elskelige som alle de andre, siger Pia.

Læs også...
Julemiraklet i Lynge
Hanne får årets 2. julekurv

Jeg fik en ny datter juleaften