Skal du på skiferie? Så tag på ski gennem Gasteindalen

Onsdag, 13. februar 2019
af
En dal, tre byer, fire skiområder og masser af action og afslappende bade. Fra den ene ende af den østrigske dal til den anden kan Gastein byde på fantastiske skioplevelser – og så lidt til.

En blød start

Snepark

Vil du gerne lægge stille og roligt ud, så start med at besøge skiområdet Dorfgastein-Großarl. Her finder du præparerede pister, der primært ligger i den lette til mellemsvære ende af skalaen. Er de små med på turen, er der også masser af underholdning til dem i sneparken, der ligger i dalen lige ved siden af.

Oplev den nye bjergbane

Lidt længere mod syd ligger Bad Hofgastein, som via skiområdet Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel er forbundet med den tredje by Bad Gastein.Her kan du køre med den nye gondolbane direkte til toppen med de tre nedkørsler Schlossalm, Kleine Scharte og Haitzingalm.

Stejle bjergtoppe og lange pister

Gastein

Når du er på toppen og gerne vil udfordre dig selv, er der gode muligheder for netop det. Her er nemlig Hohe Scharte Nord, som har en af de længste pister i de østlige Alper med sine 10,4km. Trænger du til et skud adrenalin, så er det også her, du kan prøve kræfter med konkurrencen ”Open Faces”, der foregår på den stejle bjergside fra bjergtoppen Mauskarspitze.

Dyb sne og offpiste område

Den store finale på turen finder du i skiområdet Sportgastein, der har dalens højeste bjerg på 2.650 meter. Det er er området, du skal besøge, hvis du kan lide at køre offpiste i dyb sne. De tre ruter Golden Powder, Golden Rush og Golden Ride byder på pulversne og den sammenpressede bjergsne kaldet firn. Men vær forsigtig uden for pisten! Selvom der er tænkt på sikkerheden med infopunkter, der viser aktuelle lavineoplysninger, skal du stadig være meget påpasselig.

Fantastisk udsigt fra de høje bjerge

Gastein

Hvis du gerne vil lave andet end at stå på ski, kan du tage en vintervandretur på Europas højest beliggende hængebro. I 2.300 meters højde kan du nyde udsigten over bjergtoppene på den 140 meter lange hængebro. Du kan også gå den korte tur fra gondolstationen til udsigtsplatformen, der byder på frit udsyn til Østrigs højeste bjerg Großglockner på 3.797 meter.

Slap af med kurbade

Trænger du til lidt ro fra pisterne, har Gasteinerdalen noget helt særligt at byde på, nemlig helende grotter og kurbade. De får de trætte muskler til at slappe af, og her kan det især anbefales at prøve Alpentherme i Bad Hofgastein eller Felsentherme i Bad Gastein.

Tag på tur uden for pisterne

Gastein

Har du fået nok af pisterne, er der rig mulighed for at opleve noget andet. Du kan enten tage familien med ud at kælke, prøve sneskovandring, langrendstur eller gå på skøjtebanen. Som noget rigtig hyggeligt kan I også tage på tur i hestetrukket kane gennem Gastein. Og er I mere vovemodig end gennemsnittet, er der isklatring.