Smukke kvinder over 60 år

Fredag, 22. januar 2016
af Jannie Lykke Øberg
På Familie Journal har vi den forgangne uge talt om kvinder over 60 år, som holder sig misundelsesværdigt godt - på den naturlige måde. Og der er mange flere end de fem, vi har her har udvalgt. Klik dig gennem galleriet ved at klikke på pilen til højre.

Kender I det? Man ser en kvinde, man ved er over 60 år, selv om hun ikke ser sådan ud, og tænker: "Wauw! Gid jeg så sådan ud, eller kommer til at se sådan ud en dag."

Det kan både være gode gener og/eller sund livsstil, der får disse kvinder til at holde sig så godt. Men der er altså også noget med den ro, der lægger sig over en kvinde med mange års livserfaring, der gør hende smuk - også selv om det rynker lidt hist og her. Det er altid smukke Birthe Kjær dog ikke helt enig i:

- Jeg er ked af, alle de rynker, man får med alderen – også på kroppen – fordi det sætter nogle begrænsninger for ens tøjvalg. Det synes jeg er irriterende, har den 67-årige sangerinde sagt til Søndagsavisen i 2013.

Hør også: Birthe Kjærs skønne stemme, når hun i en lille film synger sig vej til Dansktop Prisen 2015

Den indre ro kommer ikke bare

Den indre ro, som nogle vil påstå følger med det at blive ældre, kommer heller ikke nødvendigvis af sig selv, erfarede den skønne skuespiller Solbjørg Højfeldt på 68 år.

- Hvis man bærer rundt på en psykisk splint, der sidder og gnaver, er det jo ligegyldigt med alle erfaringerne udadtil. Man er nødt til at få åbnet op og finde ud af, hvad det er for en splint. Først derefter kan man finde ro, sagde hun til Alt for damerne i 2013.

Men den indre følelse har noget at sige for ens ydre fremtonig, mener 77-årige Susse Wold i et interview med Alt for damerne.

- Alder er efter min mening ikke kun et livsafsnit, det er en sindstilstand. Jeg tror ikke, at man bliver gammel af at have levet et vist antal år, ligesom jeg heller ikke tror, at man bliver moden af at blive voksen.

Læs også: Interviewet med Susse Wold i Billed Bladet

Gener og rynket hud

Ifølge Familie Journals læge Lotte Bang har generne da rigtig meget at sige for, hvordan man kommer til at se ud, når man bliver ældre. Noget alle fem udvalgte kvinder i artiklen også giver en stor del af æren for deres smukke ydre.

- Man kan sagtens komme til at se ældre ud, end man er, selv om man lever sundt og omvendt. Generne betyder rigtig meget for, hvordan vi kommer til at se ud med alderen, og om vi får mange eller få rynker. Dog kan rygning som bekendt også være årsagen, hvis man har en meget rynket hud.

Læs også: Kirsten er født som mand, men forvandlede sig til en kvinde, da hun var 47 år

Lev sundt og hold dig i gang

Læge Lotte Bang slår også fast, at det selvfølgelig er vigtigt at leve sundt, dyrke motion og holde sig igang. Og ikke drikke for meget alkohol.

- Det har dog ikke nødvendigvis indflydelse på ens ydre fremtoning, men det har stor betydning for ens sundhed og helbred, siger hun.

Og den filosofi følger frisøren Gun-Britt Zeller, der også holder sig fremragende med sine 65 år i bagagen.

- Jeg kører 80/20 princippet. I weekenderne spiser jeg det, jeg har lyst til og får lidt vin eller champagne. Men lige så snart jeg kommer til mandag morgen, er jeg disciplineret. Og så træner jeg flere gange om ugen, har hun fortalt til BT i 2015.

Læs også: Barndommen var en af Gun-Britts værste oplevelser