Sød julemusik i Den Gamle By

Onsdag, 18. november 2009
af Redaktionen
Der opstod sød musik, da Christin og Rasmus mødte hinanden i Den Gamle By, mens de spillede med i et julestykke.
 Foto: Henrik Bjerg
Foto: Henrik Bjerg

Christin Clausen, der er 34, er udviklingsmedarbejder i Den Gamle By i Århus, og hendes jævnaldrende mand, Rasmus Jensen traf hinanden, da de begge arbejdede i Den Gamle By. Christin er utrolig glad for sit arbejde i Den Gamle By og holder rigtigt meget at tiden op til jul. Men siden 2005 har julen haft en særlig betydning for Christin Clausen og Rasmus Jensen.

Julen i Den Gamle By

Juleudstillingen i Den Gamle By består af 35 store og små udstillinger. Den er bygget op som en kavalkade og dækker perioden fra renæssancestuen hos den velslåede købmand i 1625 over stuerne med de første juletræer i 1800-tallet frem til den moderne familie i 1929. Udstillingen kan ses i Den Gamle By fra i morgen tirsdag den 17. november til 30. december, bortset fra den 24. og 25. december. Fra 21. november til 23. december er der historiske markedsboder i Algade og Aagade hver dag. På hverdage fra kl. 11, i weekenderne fra kl. 10. Alle dage til kl. 19. Læs mere på Den Gamle By www.dengamleby.dk.

Stortudede til frieri
Den 21. december 2005 havde Christin født en velskabt datter. 1. juledag om aftenen var der frost, og vinden bed, da Christin og Rasmus gik en tur ud over pløjemarkerne. Aftenen var smuk, stjernerne blinkede. Christian følte sig som verdens lykkeligste kvinde, fordi hun var blevet mor, men var også meget følelsesmæssigt påvirket.
- Jeg græd ikke, jeg stortudede, da Rasmus tog mig ind til sig og spurgte, om jeg ville giftes med ham? Han gjorde det vist også i håbet om, at jeg så ville stoppe med at tude. Men reaktionen var den stik modsatte. Så fik tårerne først for alvor frit løb. Men jeg fik da sagt ja…, fortæller Christin.

Kun vores jul er rigtig jul
Christin og Rasmus mødtes, da de i tiden op mod jul spillede med i et stykke i Den Gamle By. - Jeg blev nok lidt forelsket allerede de første gange, jeg traf Rasmus, som spillede en halvdum gårdskarl, men der gik alligevel et stykke tid, inden vi blev kærester, fortæller Christin, der gennem sit job er med i tilrettelæggelsen af de mange juleaktiviteter i Den Gamle By.

Christin, Rasmus og børnene Alvilde og Askild elsker
den gammeldags form for jul - og livet som statister
i Den Gamle By

- Julen i gamle dage, som er omdrejningspunktet i levendegørelsen i Den Gamle By, var meget forskellig fra den, vi holder i dag, siger Christin. Selv om jeg er i julehumør helt fra november, så begynder julen først for alvor, når vi tager hul på vores egen jul, slutter hun.

Af Claus Gjedsig

Mere julestemning:
Julestemning i børnehaverne