Steffen Jensen: Jeg elsker historier om almindelige mennesker

Fredag, 19. oktober 2018
af Jannie Lykke Øberg, Foto: Søren Lamberth.
Steffen Jensen har arbejdet for TV 2 i 30 år. Han er korrespondent og rapporterer hovedsageligt fra Mellemøsten, hvor han også har boet de seneste 27 år med sin familie. Nu er han dog flyttet tilbage til Danmark og har sin faste gang på TV 2’s udlandsredaktion på Kvægtorvet i Odense.
korrespondent Steffen Jensen

Hvad er du optaget af lige nu?

– Min kone og jeg flyttede tilbage til Danmark i efteråret efter at have boet i Israel i 27 år. Jeg elsker Danmark. Når man har boet i nogle samfund, som ikke altid fungerer, er det dejligt at komme til et sted, der rent faktisk gør.

– Så jeg er stadig ved at vænne mig til at have base her og rejse ud som korrespondent ligesom Rasmus Tantholdt og Simi Jan.

Læs også: Simi Jan om sin familie og ti millioner kroner

Hvordan blev du korrespondent?

– Jeg begyndte faktisk med at læse arkæologi. Jeg læste i Aarhus og i Mellemøsten.

– Jeg havde allerede dengang mødt min kone. Hun var i militæret og lå på grænsen til Libanon, hvor der udbrød krig. Så tænkte jeg, at jeg skulle op og redde hende. Det var der nu ikke rigtig brug for. I stedet begyndte jeg at rapportere hjem om begivenhederne, og det blev så startskuddet.

Private Steffen

Har du en hobby?

– Ja! Fotografi er min store hobby. Ikke for den tekniske del af det. Men fotografiet for de historier, det kan fortælle.

– Når jeg tager billeder, er historierne helt mine egne. Jeg elsker de små diskrete historier langt væk fra den verdenshistorie, jeg til daglig fortæller. Historier om helt almindelige mennesker.

Læs også: En trafikulykke var tæt på at koste Birgit alt

Hvorfor?

– Man bliver lidt ødelagt af kun at berette om katastrofer og tragedier. Så da min kone og jeg kom til Danmark i efteråret, blev jeg hurtigt engageret i det lokale miljø på Langeland, hvor vi er bosat.

– Jeg har mødt så mange ildsjæle, som kæmper for at få deres lille udkantssamfund til at fungere. De er sådan nogle inspirerende mennesker. Og der findes mange af dem rundt om i landet.

Hvordan slapper du af?

– Du skulle se vores gamle bondehus på Langeland. Det ligger ud til et fredet område med vilde heste, rådyr og dådyr. Så jeg behøver faktisk bare sætte mig udenfor med en gin og tonic og smække benene op på bordet.

– Vi cykler også meget rundt på øen. Vi har to kilometer til vandet på den ene side og tre kilometer på den anden. Det er ren meditation at bo her.

Hvad er din livret?

– Fisk. Vi har så meget lækker fisk i Danmark. Og når man bor på en ø med fiskere, kan man altid lave en aftale her og der. 
Sådan er det i de mindre samfund, og det er så lækkert.

Få opskriften: Græsk inspireret fisk i fad

Barndommen

Hvordan husker du din barndom?

– Barndom var en anderledes ting, dengang jeg var barn. Alle børn legede udenfor hver dag, og vi var beskidte til op over begge ører, når vi kom hjem.

– Der kom en fis
kemand en gang om ugen, en ostemand og en ismand. Man havde ikke køleskabe, så jeg tjente mine lommepenge ved at hente is og fragte det op til de ældre damer i vores etageejendom.

Læs også: Skoleelever om ældre på plejehjem: Vi er de bedste venner

– Jeg synes, det er lidt synd for vores generation af børn i dag, at de ikke bliver ligeså beskidte og får rifter på knæene på samme måde, som vi gjorde.