Store vægttab: Eva tabte 45 kilo

Søndag, 25. december 2016
af Helle Lyngbo. Foto: Jacob Ljørring og privat
For tre år siden tildelte Eva sig selv en ugentlig ”Store Syndedag” og hakkede ellers grønsager i stor stil. Resultatet er blevet et stort vægttab, en rank og selvsikker kvinde - og en kandidat til titlen som Årets Taber
Store vægttab: Eva Schjødt-Hansen tabte sig 45 kilo

57-årige Eva Schjødt-Hansen, Farum, holdt sig til sine grøntsager og sine gåture, og hun rystede hovedet i vandret position og ikke lodret, når hun blev budt på fedende mad og søde sager. Siden maj 2013 har hun tabt imponerende 45 kilo – og har holdt vægten måned efter måned.

– Det er så flot klaret – og Eva er blevet en helt anden kvinde, mere fri og mere selvsikker, siger Birgit Larsen, Evas nære veninde gennem 35 år.

De to har været der for hinanden, siden Eva lejede kælderen under Birgit og hendes mands hus i Gentofte tilbage i 1979. Birgit og Bent lagde for eksempel sofa og favnende arme til, dengang Eva blev helt bims af Helsingør-piller og troede, at der kom folk kravlende ind ad vinduerne.

Omvendt var Eva der, både da Birgit og Bents søn var lille og skulle passes, og da han var stor og døde som 28-årig af et hjertestop.

– Uden Eva havde jeg ikke været her i dag, siger Birgit ligeud.

Store Syndedag

Det var så også Birgit, der gik ”bag om ryggen” på Eva og skrev til Familie Journal for at indstille veninden til at blive Årets Taber.

”Jeg er så stolt af hende,” skrev Birgit om Eva, der har klaret sit store vægttab uden kemi og operation, men alene ved bjerge af grøntsager og afmålt mad for resten.

Eva har givet sig selv én ugentlig ”Store Syndedag”, nemlig lørdag, hvor alt det forbudte har været tilladt. Vel at mærke på betingelse af, at hun var tilbage på sporet igen søndag morgen.

– Det har virket godt for mig, siger Eva.

Læs om andre danskere med store vægttab her

Store vægttab: Eva  og datteren Sarah

Skal være der for Sarah

Med i hendes forsøg på at greje, hvorfor hun denne gang har kunnet holde vægten, tæller også, at hun i foråret 2013 sagde farvel til et job som pædagogmedhjælper i en døgninstitution. De skiftende arbejdstider blev udskiftet med regelmæssighed, og Eva kunne ikke mere bilde sig selv ind, at det var weekend og dermed guffe-tid, når både kalenderen og hendes vagtskema sagde det.

– Det blev det også mere tydeligt for mig, at jeg jo gerne vil være her for Sarah i mange år frem, og så måtte jeg jo holde fast.

Eva eller en af de andre kandidater vinder en rejse med Nilles Rejser - se mere her