Taxa-Connie kæmper for sin forfatterdrøm

Tirsdag, 7. april 2015
af Mette Buch Jensen. Foto: Henrik Bjerg
56-årige Connie Aagaard kører taxa om natten og skriver bøger og laver radio om dagen. Drømmen er at blive fuldtidsforfatter.

Siden barndommen har Connie drømt om at skrive romaner og leve et liv som forfatter på fuld tid. Hun elsker fordybelsen, at sidde helt alene og skrive uforstyrret, se ordene tage form og fortællingen vokse under hendes blik.

Men lige nu arbejder 56-årige Connie Aagaard fra Aarhus i stedet som taxachauffør. Og det giver hende masser af inspiration til at skrive.

Toeren undervejs

Connie har udgivet sin første roman og skriver på roman nummer to, men det kræver sin kvinde. Foruden taxajobbet har Connie også et ugentligt radioprogram at passe.

I 1996 sagde Connie farvel til det trygge job som fastansat journalist på Danmarks Radio for at læse litteraturhistorie og fordybe sig. Ved siden af studierne arbejdede hun som freelancejournalist på DR, og senere begyndte hun at skrive på "Tolv måneder", romanen, som udkom i 2012 på det lille forlag Replikant.

Bogen har fået flotte anmeldelser og har solgt pænt, men langtfra nok til at sikre Connie arbejdsro til at fokusere fuldtid på efterfølgeren. Og næsten samtidig med udgivelsen af "Tolv måneder" blev opgaverne hos DR færre og færre.

Læs også: Kræften gjorde Nicole til forfatter

Inspireret af manden

Til sidst blev hun tvunget til at sadle om og søge job i andre brancher. Hendes mand, Dennis Blankensteiner, også 56 år, havde på det tidspunkt kørt taxa i et par år og mente, at der måske kunne være muligheder for Connie som taxachauffør, så hun tog et erhvervs­kørekort og fik straks arbejde.

- Min debut var i Aarhus Festuge. Det var ret hektisk, og der var masser at lave, så jeg blev kastet lige ud i det. Herefter kørte jeg fast seks nattevagter i træk. Det var krævende og for hårdt i længden, så jeg gik ned til fire nattevagter om ugen. Det er immervæk stadig en 48 timers arbejdsuge. Og det stjæler jo mange timer af min skrive-tid.

Det er min taxa

Reaktionerne på Connies taxa-job har været mange: De fleste synes, det er sejt. Andre har undret sig over, at hun tør.

Selv troede Connie også, at hun ville være bange for at køre alene om natten med fremmede, og ofte fulde, mennesker, men frygten er pist væk, når hun stiger ind i sin taxa.

- Det er min taxa, det kan jeg tydeligt mærke. Og når jeg sidder bag rattet, så er det mig, der bestemmer. Det betyder også noget, at jeg er en voksen kvinde. Jeg har en naturlig autoritet, især over for de unge mænd. Dér bliver jeg lidt en mor, som uden problemer kan bede dem om at opføre sig ordentligt.

Connie er en af de få kvindelige taxachauffører, der kører om natten, og hun føler sig fuldt ud accepteret af sine mandlige kolleger.

Blev radiovært

For nylig har Connie igen fået tilknytning til journalistikken. I januar i år begyndte hun som vært på radioprogrammet "Connies krydderier," som sendes hver lørdag eftermiddag på DR's P5.

Connie kan bruge noget af ventetiden i sin taxa på at forberede programmet, og der indgår ofte et par taxa-fortællinger i hendes to-timers radioprogram.

I dag fordeler hendes arbejdsuge sig, så hun skriver to dage, forbereder og laver radio to dage og kører taxa fredag og lørdag nat.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne skrive på fuld tid. Men omvendt bliver jeg også inspireret af alle de indtryk, jeg får via mit arbejde, så man kan sige, at virkeligheden både inspirerer og spærrer for mit forfatterskab.

Læs også: Lene blev professionel forfatter som 14-årig


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.