Vægten faldt

Mandag, 11. august 2008
af Redaktionen
Det er først de seneste år, at 35-årige Rikke Johansen har været generet af sin størrelse. På ti måneder lagde hun kosten om og blev som forvandlet.

35-årige Rikke Ø. Johansen fra Broby har altid været stor i det, og det vidste Mikael, da han giftede sig med hende for over 13 år siden.

Penge i bytte for fedt
Michael var så stolt af sin kones begyndende vægttab, at han satte en gulerod foran hende: For hver fem kilo hun tabte, gav han hende 1.000 kr. i gave. De penge har Rikke brugt til nyt tøj og ren selvforkælelse.
- Det er bare så dyrt at tabe sig, for alt tøjet skal skiftes ud, smiler Rikke, der trods udgiften har nydt at bytte str. 46 ud med 38. - Min størrelse generede mig egentlig ikke, heller ikke som aktiv sportsudøver. Jeg har altid spillet håndbold og trænet meget, fortæller Rikke, der sammen med Mikael har Maja på ti og Simon på fem.


Blev slank og model
- Efter fødslerne gik det galt, indrømmer Rikke, der er ansat i produktionen på møbelfabrikken Trio Line og har hus, have og hund. Med andre ord er der rigeligt at se til - og rigeligt med gode familiestunder til at hygge sig med slik, kager og brød.
- Jeg begyndte at få problemer med mine hofter og knæ, så tiden var inde til at tage fat. Hun kontaktede vægtkonsulent Ida Holm i Odense, og på under et år svandt hun fra næsten 100 kilo til 66 kilo. Mikael har undervejs tabt sig ti kilo - og vundet en kone, der forresten ikke bare ligner en model - hun er blevet det. Både her på siderne og ved en modeopvisning, som en af de lokale butikker holdt.

Rikkes egne tips

? Få motion - det giver ekstra energi til at tabe sig.

? Sjip eller leg med børnene, gå eller løb en lang tur.

? Du skal være egoist og holde fast i din ændrede livsstil.

? Lad være med at være fanatisk. Snup dog en enkelt øl eller et glas vin med vennerne en gang imellem. Det kan nemt komme af igen i ugens løb.