Vi har vores Frida i hjertet

Tirsdag, 19. januar 2016
af Caroline Grønne Wigdal Foto: Gregers Overvad
I filmen fortæller Allan og Mariela om, hvad der for dem har været den hårdeste sorg nogensinde. En sorg, som nu har styrket kærligheden i familien.

Når Mariela siger, at Frida er i hjertet, får hun blanke øjne. Men nu er hun ikke længere ulykkelig. Og hendes mand, Allan, er heller ikke ulykkelig. For de har accepteret, at de mennesker, man elsker, ikke altid kan være lige ved siden af en. Men at de kan være i hjertet.

Mariela Capriati Johansen, 37, og Allan Johansen, 34, bor i Buenos Aires med deres to døtre, Emma på 6 og Filipa på 2. Lige nu bor de på de to øverste etager i Marielas forældres hus, indtil de finder deres eget sted.

Lykkeligt

Da Mariela for anden gang blev gravid, voksede livet i maven omgivet af glæde og kærlighed. Emma lavede en perleplade med en guldsmed, som skulle tage imod den pige, som skulle hedde Frida og være hendes lillesøster. Og sammen med sin mor og far var hun med til at gøre værelset klart og til at læse godnathistorier højt for maven.

Læs også: Anna er ung enke - og enlig mor

Glæden stopper brat

Men pludselig en dag i august var der helt stille i maven. – Jeg havde i alle måneder meget tydeligt mærket Frida, så jeg blev opmærksom på stilheden med det samme, siger Mariela. Men fordi hun ville have, at alt skulle blive ved med at være godt, reagerede hun ikke på det. Hun fortsatte med det, hun plejede at gøre. Lavede mad og tog på arbejde den næste dag. Med en konstant følelse af, at noget ikke var, som det burde være. – Jeg søgte på nettet og læste, at jeg skulle drikke et glas iskoldt vand og lægge mig ned. Men det hjalp ikke, siger Mariela. Så hun skrev en besked til Allan: ”Jeg kan ikke mærke Frida.”

Da Allan kom hjem fra arbejde, kørte de på Kolding Sygehus. Bedsteforældrene passede Emma imens. På briksen kørte mikrofonen hen over maven igen og igen, men lyden kom ikke. Da Mariela blev scannet, viste det lysende billede på skærmen et organ, som de flere gange havde set pumpe. Nu var det uhyggeligt stille.

Læs også: Nu har Sabine lært at være en glad mor

Fridas træ

Når familien finder huset, hvor de har lyst til at bo, vil de plante et træ, og under det skal urnen med Fridas aske sættes ned, for de vil se noget vokse som et symbol på hende. Allan og Mariela har bevist over for hinanden, at deres kærlighed kan holde til alt. For selv om de skulle opleve, hvad der for dem begge har været livets hårdeste periode, har kærligheden ikke fået nogen skår.

Læs også: Mor og datter fandt kærligheden igen

Læs resten af historien i Familie Journal, som er på gaden mandag den 18. januar 2016

  • Hvordan kommer Allan og Mariela videre
  • Sådan mødte de to hinanden
  • At være splittet mellem to lande