Winie fik et nyt ansigt

Mandag, 13. juli 2009
af Redaktion
Det kostede Winie 4.500 kroner at få et nyt ansigt og en ny selvtillid
EFTER: De små ar i huden er væk, og som en sidegevinst er de små rynker i panden også forsvundet. Foto: Jette M. Vesterager
EFTER: De små ar i huden er væk, og som en sidegevinst er de små rynker i panden også forsvundet. Foto: Jette M. Vesterager

Det havde de ikke troet om Winie og Bo. At det skulle lykkes Winie at få sneget Bo i festtøjet og ligefrem blive gift med ham. Men det lykkedes efter seks år, hvor Bo havde elsket sin Winie, men standhaftigt havde sagt nej til bryllup, for det med fint tøj og kirke er absolut ikke Bo.
Men Winie havde sin egen mening om den sag, og den 12. juni blev de så gift på Holstebro Rådhus. Heller ikke gæsterne vidste besked, så det var en temmelig overrasket flok, der pludselig var med til bryllup.

Winie ændrer på det, hun er ked af
I virkeligheden burde de nok slet ikke være så overraskede, for Winie Douglas er en kvinde, der nok ved, hvad hun vil og aldrig kunne drømme om at gå og være ked af noget, hun selv kan ændre på.
Det gælder bryllupper, men det gælder også hendes forhold til skønhedsoperationer.

FØR: Solskoldningen havde
efterladt en masse små ar i
Winies ansigt, og et par rynker i
panden var hun også godt træt af

Faldt i søvn i solen
- Vi lever kun én gang, så hvorfor gå og være ked af et eller andet ved ens udseende? Jeg vil hellere få det lavet, der irriterer mig, i stedet for at bruge en masse tanker og energi på at skjule det for omverdenen. Jeg er forfængelig og 45 år - og det er helt okay, synes jeg selv.
- Sidste år faldt jeg i søvn i solen på Mallorca, og desværre fik jeg en temmelig alvorlig solskoldning på begge kinder. Det gjorde rigtig ondt også de næste dage, hvor huden faldt af. Men det værste var næsten, at jeg fik en hel masse små ar i ansigtet, og det var jeg ked af, for det kunne ikke dækkes med makeup, uden at det så kunstigt ud.

Huden brændes i små punkter
Winie besluttede sig for at få det, der hedder en "fraktioneret CO2-behandling" på Privathospitalet Mølholm, en behandling, hvor man med laser opvarmer huden, faktisk nærmest brænder huden, i en masse små punkter.
Laserstrålen går lige netop så langt ned i huden, at huden trækker sig sammen, og der dannes nye fibre i læderhuden. Det betyder, at der kommer en ny overhud, og at huden i det hele taget bliver strammet op. På den måde forsvinder de små ar og de mindre dybe rynker.

Sygeplejerske Else Marie Lissau tager om-
hyggeligt billeder af Winies ansigt
inden behandlingen

Heler på fire dage
Behandlingen er for de mennesker, der kun har problemer med lette ar og mindre rynker. Samtidig har den også den fordel, at helingsprocessen kun varer fire dage, så man ikke behøver bruge mange feriedage på at få "nyt ansigt".
Der findes også de større og mere gennemgribende laserbehandlinger, der kan fjerne selv dybe rynker, men det var ikke det, Winie havde brug for.

Inden behandlingen tegner
sygeplejersken med rød tusch,
hvor laserpistolen skal ramme

Lokalbedøvende creme
masseres ind i ansigtet

Laserpistolens stråle går knap en
millimeter ned i huden og føles
som små svirp med en elastik

Har lært lektien
Winie har lært sin lektie. Hun bruger meget solcreme - faktor 50 - og ansigtscreme, der indeholder A-vitaminer, som hjælper med til at genopbygge huden. Hun har fået to behandlinger ialt, og hun er vældig tilfreds. Også selv om der faktisk ikke er mange, der har lagt mærke til, at hun ser anderledes ud.
- Jeg har aldrig ønsket at se 20 år yngre ud, for det virker forkert. Til gengæld ville jeg af med mine små ar, pigmentpletter og oven i købet er de to rynker, jeg havde mellem øjenbrynene, forsvundet.
- For mig handlede det om at få en pæn hud og ikke hver dag skulle bruge makeup for at dække over solskaderne. Det betyder en hel masse for min selvfølelse, at jeg ser godt ud. Og så er det egentlig lige meget, at Bo bare synes, at jeg altid ser godt ud. Han er jo en mand og ved ikke bedre…


Hudlæge Peter Bjerring, Winie Douglas og sygeplejerske Else
Marie Lissau er godt tilfredse med resultatet

Flere og flere solskader
En behandling koster 4.500 kroner på Privathospitalet Mølholm, og hudlægen anbefaler, at man får to-tre behandlinger med en måneds mellemrum. En fraktioneret CO2-laserbehandling er effektiv mod fine rynker, leverpletter og ar efter acne.
- Vi ser desværre flere og flere tilfælde af solskader blandt vores patienter, og selvfølgelig går vi aldrig i gang med en laserbehandling, uden at vi har undersøgt huden for forandringer først. Vi skal være helt sikre på, at vi ikke kommer til at overse eventuelle forstadier til hudkræft. Vi har desværre set flere og flere tilfælde af solskader i de sidste år, og patienterne bliver yngre og yngre, siger hudlæge Peter Bjerring.


Winie fik et nyt ansigt

Af Greta Johannsen

Læs mere om skønhedsbehandling på oestrogen.dk:
Få selvværdet og livskvaliteten tilbage