Christina arbejder på Sir Cliffs portugisiske vingård

Onsdag, 23. december 2015
af Johan Isbrand, Foto: Søren Lamberth
Algarvekysten har trukket i Christina Larsen, siden hun som helt ung satte fødderne der for første gang. I dag er hun bosat der med portugisisk mand og barn og arbejder på poplegenden Sir Cliff Richards vingård.

Mange kører faktisk forkert. Også selv om de har fået udførlige anvisninger. Man forestiller sig nemlig, at en vingård nødvendigvis må ligge langt ude på landet og ikke lige op ad et stort shoppingcenter uden for en berømt ferieby, som det er tilfældet her.

Vi befinder os lidt nord for Albufeira på Portugals Algarvekyst. Vingården hedder Adega do Cantor og er ejet af ingen ringere end poplegenden Sir Cliff Richard. Og her har vi mødt 40-årige, danskfødte Christina Larsen, som ekspederer i vingårdens butik og tillige står for stedets guidede ture for danske turister. Men hvordan er hun egentlig havnet her?

– Jeg har nok altid været lidt rodløs og rejselysten. Og allerede på min første ferie til Portugal i 1994 med en veninde steg jeg ud af flyveren og havde med det samme følelsen af, at jeg var kommet hjem.

Lyder en uge på Algarvekysten tillokkende? Bestil din rejse her.

– Efter min hf-eksamen fik jeg job hos Aarhus Charter og var i Algarve en hel sæson. Tilbage i Danmark kom jeg i voksenlære som receptionist på Hotel Skanderborghus. Men Algarve trak stadig i mig, og hver sommer brugte jeg min ferie på at arbejde i et kompleks med hotellejligheder hernede.

– I 2003 rejste jeg igen herned med en veninde for at arbejde, og da sæsonen var slut, talte jeg med en af de danskere, der startede Algarve-afdelingen af HTH Køkkenforum. Han tilbød mig at blive køkkendesigner i firmaet, og jeg slog til og kunne dermed blive. Jeg var dog jævnligt tilbage i Danmark for at tage kurser hos HTH.

Se et klip fra Familie Journals musikalske event på Hovedbanegården her.

– Tre år tidligere havde jeg lært portugisiske Filipe at kende. Vi var venner, men omtrent samtidig med at jeg flyttede herned, udviklede forholdet sig til mere end det, siger Christina om kæresten.

En jordnær stjerne

Filipe er medejer af en strand i Albufeira, hvor han blandt andet står for udlejning af solsenge. Og så er han far til parrets datter Camila, som i dag er 7 år.

Krisen i Portugal og andre sydeuropæiske lande betød, at store dele af forretningslivet simpelthen gik i stå. Også køkkenbranchen, men så var Christina igen heldig:

– Vingården her havde på det tidspunkt tre ejere: Sir Cliff, forretningsmanden Nigel Birch og Nigels søn Max, som i dag er ude af foretagendet. Men jeg var så heldig at kende Max’ kone og blev derfor spurgt, om jeg ville komme og hjælpe til i tre måneder.

– Jeg fandt snart ud af, at der faktisk er mange danskere, som lægger vejen forbi i løbet af en turistsæson. Nok til, at jeg kunne skrue nogle rundvisninger på dansk sammen. Selv om jeg må indrømme, at mit kendskab til vin var stærkt begrænset, da jeg kom her første gang, er jeg kommet efter det. Interessen er jo også blevet skærpet betydeligt hen ad vejen, fortæller Christina, der ved siden af arbejdet på vingården har en lille tjans for Kulturrejer Europa: Hun henter grupper af rejsende i lufthavnen og transporterer dem til hotellerne.

– Sir Cliff er her altid om sommeren, og jeg må sige, at han er fantastisk ligetil og nede på jorden. Når han spørger en, hvordan det går, har man følelsen af, at han vitterlig er interesseret. Han er simpelthen rar, siger Christina Larsen.

Læs også: Ingen kære mor i Cascais.