Dansktop fylder Lone med livsglæde

Søndag, 6. november 2016
af Johan Isbrand, Foto: Søren Lamberth
For 39-årige Lone Andreasen er Kandis, Bjørn & Okay og Kim & Hallo ren, positiv livsenergi. Hendes samling af musik, tøj og plakater med forbindelse til idolerne er enorm, og hun føler sig på ingen måde for ung til dansktop.
For Lone Andreasen, 39, er de glade sange fra især Kandis, Bjørn & Okay og Kim & Hallo ren, positiv livsenergi. Hendes samling af musik, tøj og plakater med forbindelse til idolerne er enorm, og hun føler sig på ingen måde for ung til dansktop.

Hendes musikværelse – eller kontor, som hun kalder det – er et kapitel for sig. Det bugner af plakater, billeder, cd’er, plader og kassettebånd. Foruden huer, halstørklæder, t-shirts og andre beklædningsgenstande prydet med logoer og billeder – kort sagt det, der i musikverdenen kaldes for merchandise. Alt sammen med tilknytning til især tre danske musiknavne: Bjørn & Okay, Kim & Hallo og Kandis. 39-årige Lone Andreasens dyrebareste skatte er dog dem, hun har fået i gave af bandmedlemmerne. Såsom trommestikker og sågar en en orkesterjakke med stjernemønster fra Bjørn & Okay.

Nyd en musikvideo fra Dansvingerne, der blev årets talent inden for dansktopmusik.

– Den er fra første gang, jeg så dem optræde. Jeg har fået den foræret efterfølgende, forklarer Lone, der bor i Hørby tæt på Sæby i det nordjyske og arbejder i den lokale Dagli’ Brugsen.

– Jeg får mange kommentarer fra jævnaldrende, når jeg går til dansktopkoncerter. De mener, det ikke er normalt, og at det kun er musik for ældre mennesker. Men vi er trods alt mange i alle aldersgrupper, der er med på vognen, fastslår hun.

– Jeg har lyttet til dansktop altid. Både min mor Sonja og mine bedsteforældre var glade for musikken, så den var en naturlig del af min barndom. Det var ved en ren tilfældighed, at jeg blev så bidt, som jeg er: I 1993 gik jeg i en ungdomsklub, som af TV3 blev inviteret til Sverige for at medvirke som publikum i underholdningsprogrammet ”24 karat”. Og tilfældet ville, at i netop den udsendelse, vi overværede, optrådte Kandis med sangen ”En lille ring af guld”. Det var en stor oplevelse for mig. Det var første gang, jeg hørte dansktopmusik live. Og da optagelserne var slut, og vi skulle hjem, stod musikerne og hilste pænt på os med håndtryk og det hele. Jeg oplevede dem som meget anderledes end de idoler, der var populære blandt teenagere på det tidspunkt. Jeg følte mig accepteret af dem og fik et klart indtryk af, at de var almindelige mennesker som dig og mig og helt nede på jorden. Da jeg kom hjem, anskaffede jeg mig straks kassettebåndet med ”Kandis 3”, husker Lone.

Glemmer sorgerne

Mange ihærdige fans dyrker deres idoler på en måde, der minder om forelskelse. Sådan har Lone det ikke med sine dansktophelte:

– Det er musikken, der driver mig. Den er fuld af smittende livsglæde og positiv energi. Og når man er til en halfest, hvor dansegulvet er fyldt med glade mennesker, er det helt umuligt at være ked af det, når man tager derfra. Og med hensyn til de stjerner, der leverer musikken, har jeg aldrig mødt én dansktopkunstner, der ikke var helt nede på jorden. Og det kan godt være, de startede med at være idoler for mig, men i dag er de mine venner. De kommer altid over for at sige hej, hvis de ser mig inden koncerten. Jeg holder mig dog altid i baggrunden, når de går og stiller udstyr op. Men efter deres optræden bliver jeg altid og snakker, og her har jeg kun oplevet, at de synes, det er hyggeligt med lidt selskab. Ofte har jeg kage med til dem, og jeg føler mig heldig over at få lov til at have de mennesker som venner. Jeg har stor respekt for, at de skal have et pusterum og fred til at klæde om og spise. Men ved Dansktop Prisen i Herning, som var et større arrangement, end vi er vant til, måtte jeg lige sende beskeder til de musikere, jeg plejer at hilse på, så vi lige kunne mødes og få sagt hej til hinanden, fortæller hun.

Vi har stillet Henning Vad alias Den Syngende Post seks hurtige spørgsmål. Læs med her.

Endnu ingen guldring

Kærligheden og den eneste ene er som bekendt de ubetingede yndlingsemner i de dansktopsange, der leverer en stor del af glæden i Lones dagligdag. I hendes eget liv har romantikken haft en knap så central plads:

– Jeg har været alene det meste af mit liv. Der har været kærester, men ikke mange, og jeg har ikke ledt med lys og lygte efter kærligheden. Det er ikke ensbetydende med, at jeg ikke tror, den kommer på et tidspunkt. Der skal nok være en til mig derude. Og når vi møder hinanden en dag, må det gerne være en, der kan lide at danse, og som jeg kan dele min interesse med.

I Familie Journal nummer 45, der kan købes fra den 7. til den 13. november 2016, kan du læse en længere udgave af interviewet med Lone. Desuden kan du i uge 45 fortsat købe Hansi Hinterseers nye cd "Bergsinfonie" for kun 99 kroner sammen med dit ugeblad.

Køb din billet til Dansktop Prisen 2017 her.