Seks hurtige til Henning Vad

Onsdag, 2. november 2016
af Johan Isbrand, Foto: Dan Mariegaard
Henning Vad alias Den Syngende Post har også besvaret Familie Journals seks hurtige spørgsmål til dansktoppens stjerner og afslører blandt andet, at Poul Bundgaard inspirerer ham.
Henning Vad alias Den Syngende Post fra Asferg har svaret på Familie Journals seks hurtige spørgsmål til dansktopstjernerne.

Hvad var dit første Hit?

– ”Oppe på min balkon”. Eller ”Save Your Love”, som den originale version hedder.

Hvad er dit største hit?

– Mit største hit er også "Oppe på min balkon”, som var sangen, der bragte mig videre fra audition i TV 2’s ”Danmark har talent”. Den danske tekst har Flemming Antony skrevet, og den fik jeg ved en tilfældighed en aften i 2011 på Ballumhus hotel, hvor jeg mødte René Taagehøj fra AMC Studie i Ringsted. Jeg gik og sang ”Save your love my darling, save your love”, mens jeg var ved at lave kaffe, og det hørte René. Han kunne åbenbart lide det, han hørte og spurgte, om jeg ikke ville over til ham og indspille den på dansk. Det gjorde jeg så. Jeg synger den hver gang, jeg er ude at optræde, og det er jeg jo flere gange om ugen for Showbizz.dk.

Fortæl om din bedste publikumsoplevelse!

– Den bedste publikumsoplevelse må nok være efter den første live-udsendelse på TV 2. Da jeg efter udsendelsen kom ud fra studiet, stod der flere hundrede mennesker – særligt unge – og ventede på mig. Det kom nærmest som et chok for mig. Alle ville fotograferes sammen med mig, og det var lidt overvældende.

Hvordan kom du i gang med at synge?

– Min kone Kate gav mig et gavekort til optagelse af en sang, "Fem røde roser", i et baggårdsstudie, og så fik jeg rigtig lyst til mere. Så jeg kan takke min dejlige kone for, at det er gået så godt.

Læs om Hansi Hinterseer, der er gæstestjerne ved Dansktop Prisen 2017.

Hvem er dit største forbillede?

– Mit store forbillede må være Poul Bundgaard. Jeg synger gerne nogle af hans sange. ”Livets glæder” og ”Tak er kun et fattigt ord” elsker jeg at synge.

Hvad er din største drøm?

– At synge i Mariehaven i Ansager og gerne optræde på tv igen.

Læs om årets dansktoptalent Dansvingerne og deres debutalbum her.