Eddie Skoller har netop genoplevet sit liv

Lørdag, 4. juni 2016
af Johan Isbrand, Foto; Niels S. Andersen
"Det er næsten som at ha' været der selv", hedder Eddie Skollers selvbiografi, der netop er udkommet på Gyldendal. Familie Journal har haft en snak med ham i den forbindelse.
Entertaineren Eddie Skoller er aktuel med sin selvbiografi, "Det er næsten som at have været der selv". Familie Journal har talt med ham.
Hvad er du optaget af lige nu? – Jeg har jo netop skrevet mine erindringer, og på forlagets opfordring har jeg ikke haft en journalist eller forfatter til hjælp. Det har været spændende at genopleve de følelser, der knytter sig til de afgørende øjeblikke. Som da jeg i 1968 kedede mig gevaldigt i mit edb-job på Bladkompagniet og ringede til Thøger Olesen, der var kunstnerisk leder for Vise Vers Huset, i håb om at få et musikjob. Og han svarede, at jeg kunne komme og aflægge prøve dagen efter.

Hvad er det bedste ved at være entertainer? – At kommunikere og få folk til at gå på komedie, blive engagerede, grine eller få tårer i øjnene. Læs også: Daniel vil bære sin elskede Lizandra gennem livet Og det værste? – Jeg har et stort behov for kontrol og har derfor som oftest været ene mand på scenen. Det har den bagside, at jobbet kan være en ensom affære. Så kan man stige ned fra scenen efter at have været i kontakt med en masse glade tilskuere og gå hen i et omklædningsrum, der er beregnet til 11 fodboldspillere og i bedste fald have selskab af en lydmand og en lysmand. Og så kan man senere møde folk, der siger ”Vi var til dit show og overvejede at stikke hovedet forbi bagefter. Men vi droppede det igen, for der var nok et mylder af mennesker!” I Familie Journal nummer 23, der står på kioskhylderne fra den 6. til den 12. juni 2016, kan du læse resten af artiklen, hvor Eddie fortæller om sine hunde, mødet med kæresten Dorrit og et herligt barndomsminde. James Sampson rejser netop nu landet rundt med Cirkus Arena. Læs om ham her.